Навчально-методична рада розглянула результати вступної кампанії 2019 р. та затвердила графік навчального процесу і навчально-методичну літературу

22 серпня 2019 року
     Перше в навчальному році засідання навчально-методичної ради відбулось жваво і цікаво. Було розглянуто низку актуальних питань.

     Відкрив засідання голова ради, проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша, який представив короткий аналіз результатів вступу студентів до університету за спеціальностями. Він звернув увагу присутніх щодо формування штату науково-педагогічних працівників, який залежить напряму від контингенту студентів.

  

     Далі засідання відбувалось за порядком денним і першим питанням розглянули аспекти відрахування та поновлення студентів. Сергій Кваша навів результати анкетування за якими виявилось, що 84% студентів відраховуються за невиконання індивідуального навчального плану (неуспішність). Проректор представив пропозиції по вдосконаленню системи відпрацювання заборгованостей студентом протягом всього терміну навчання. У ході активної дискусії прийняли рішення розглянути дане питання на вчених радах факультетів та ННІ і представити свої пропозиції до змін у «Положені про заліки та іспити в НУБіП України»

     Начальник навчального відділу Оксана Зазимко представила до затвердження графік навчального процесу та навчальних планів підготовки бакалаврів і магістрів на 2019-2020 н.р., який рада одноголосно затвердила. Отже, навчання І семестру почнеться з 2 вересня 2019 р. (за чисельником) та завершиться 14 грудня. Зимова сесія відповідно пройде з 16 по 30 грудня 2019 р., а канікули з 1 січня по 3 лютого 2020 р. Весняний ІІ семестр розпочнеться 3 лютого та продовжиться до 17 травня. З 18 по 31 травня – екзаменаційна сесія, після якої починаються навчальні та виробничі практики.
     Представник кафедри фізичного виховання В’ячеслав Пархоменко доповів про внесення змін та доповнень до «Положення про фізкультурно-масову і спортивну роботу в НУБіП України». Зокрема він представив на розгляд ради графік проведення університетської Спартакіади та перелік видів спорту у загально-командних заліках. У результаті палкого обговорення вирішили затвердити програму Спартакіади на 2019-2020 н.р. з 12 змагань, а загально-командні – зараховуються з 10 змагань. Вирішили, пропозиції кафедри фізичного виховання розглянути на факультетах та протягом тижня подати в навчальний відділ для затвердження.

  

     Про результати роботи комісії з академічної доброчесності доповіла директорка наукової бібліотеки Тетяна Кіщак. Зокрема вона зазначила, що з початку 2019 року було перевірено 38 підручників і посібників на наявність плагіату, 22 з яких було відхилені, або рекомендовано доопрацювати.

     Традиційно на завершення засідання, навчально-методична рада розглянула ряд рукописів навчальної літератури та винесла клопотання щодо надання рекомендації вченої ради НУБіП України до друку у такій редакції:

  • підручник «Рибництво» (автори – Андрющенко А.І., Вовк Н.І., Кондратюк В.М.)
  • підручник «Історія педагогіки та освіти в Україні» (автори – Васюк О.В., Лузан П.Г.)
  • навчальний посібник «Лісова таксація» (автори – Миронюк В.В., Свинчук В.А., Білоус А.М., Василишин Р.Д.)
  • навчальний посібник «Екологічна політика і право ЄС» (автори – Ладиченко В.В., Гиренко І.В., Головко Л.О., Вітів В.А.)
  • Навчальний посібник «Загальна і неорганічна хімія» (автори – Копілевич В.А., Прокопчук Н.М., Ущапівська Т.І.)
  • навчальний посібник «Управління організаційним розвитком підприємства» (автори – Горьовий В.П., Біляк Ю.В., Самофалова М.О.)
  • навчальний посібник «Історія держави і права України» (автор – Протосавіцька Л.С.)
  • навчальний посібник «Основи теорії мобільних машин» (автор – Шкарівський Г.В.)
  • навчальний посбіник «Збірник завдань і вправ з фізики грунту» (автори – Булигін С.Ю., Вітвіцький С.В.)
  • навчальний посібник «Основи красномовства» (автор – Теслюк В.М.)
  • навчальний посібник «Ортопедія собак і котів» (Частина ІІІ.) (автори – Сухонос В.П., Малюк М.О., Куліда М.А., Солонін П.К., Дорощук В.О., Ткаченко С.М., Ткаченко В.В.)
  • навчальний посібник «Українська мова» (для слухачів підготовчого відділення) (автори – Шинкарук В.Д., Чумак Т.М.)
  • навчальний посібник «Соціальна політика» (автори – Михайліченко С.М., Вікторова Л.В., Шкіль С.О., Задорожній П.О., Ржевський Г.М.)

     Начальник навчально методичного відділу Лариса Кліх представила на розгляд «Каталог нормативних документів з організації освітнього процесу в НУБіП України», який одноголосно за твердили та винесли клопотання щодо надання рекомендації вченої ради НУБіП України до друку.

  

Дмитро Касаткін,
секретар навчально-методичної ради 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook