Ніжинський агротехнічний інститут та Ніжинський агротехнічний коледж з робочим візитом відвідав ректор НУБіП України Станіслав Ніколаєнко

16 квітня 2019 року
     16 квітня до Ніжинського агротехнічного інституту та Ніжинського агротехнічного коледжу з робочим візитом завітали ректор Національного університету біоресурсів і природокористування Станіслав Ніколаєнко і начальник відділу регіонального розвитку, дистанційної освіти та заочного навчання Олег Єресько.

     Станіслав Миколайович у супроводі директора інституту Василя Лукача та заступників здійснив огляд матеріально-технічної бази навчально-науково-виробничого підрозділу. Серед перспектив – розвиток тваринництва, збільшується поголів’я дійного стада, визначено приміщення для свинарника-відгодівельника, чим буде збільшено приміщення свинарника-маточника до 50 голів. Підготовлено вигульний майданчик для поні, коней, овечок. Усе задля максимального удосконалення практичної бази для підготовки майбутньої спеціальності «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва».

     Не збавляє обертів і лабораторія рослинництва. Уже практично готові до посіву 210 гектарів соняшнику та 150 гектарів кукурудзи на зерно, внесено всі необхідні добрива, що дозволить вийти на заплановані показники урожайності. Є і абсолютно нові культури. Так розпочато активну співпрацю з фермерським господарством «Ніжин Агроінвест». На полях ННВП висаджено 3 гектари малини швейцарської селекції «Зева»та 0,5 гектарів суниці, для поливу яких буде використовуватися система крапельного зрошення, що майже закінчена. Це не просто чудовий інвестиційний проект для навчального закладу, а і черговий безцінний інноваційний досвід для студентів, в першу чергу спеціальності «Агрономія», які стали безпосередніми учасниками даного проекту.

     Останній місяць ознаменувався потужним місячником з благоустрою території ННВП: проведено ряд суботників, облагороджено територію польової лабораторії, що є основою для створення в перспективі «зеленої аудиторії». Цього дня відбулася закладка ялинкової алеї на честь 120-річчя університету та з нагоди 125-річниці інституту. На оновленій базі ННВП у вересні місяці заплановано проведення Дня поля та регіонального конкурсу на кращого за фахом зі спеціальності «Агроінженерія».

 

     Після огляду ННВП інституту ректор відвідав навчальний корпус Ніжинського агротехнічного коледжу. Станіслав Миколайович ознайомився з матеріально-технічною базою закладу, поспілкувався зі студентами та працівниками. Під час зустрічі з адміністрацією коледжу на чолі з директором Оленою Литовченко було обговорено актуальні питання щодо діяльності, фінансування, якості освітнього процесу, перспектив розвитку коледжу. Ректор підняв питання умов проживання студентів у гуртожитку, здорового харчування, позитивної мотивації до навчання.

     Програму візиту продовжив огляд музейного комплексу інституту, зокрема завершеного музею Гідності та пам’яті, Музею історії навчального закладу.

     Далі відбулася зустріч з колективами та студентськими активами Ніжинського агротехнічного інституту і Ніжинського агротехнічного коледжу за участі голови Ніжинської районної державної адміністрації Вячеслава Івашина, який висловив вдячність за активну підтримку ініціатив та спільну реалізацію запланованих стратегій.

     З короткими виступами щодо векторів розвитку інституту та коледжу і словами вдячності ректорові Університету за підтримку, відстоювання інтересів працівників освіти та студентства до присутніх звернулися керівники закладів Василь Лукач і Олена Литовченко.

     Під час зустрічі Станіслав Миколайович прозвітував про діяльність Університету за п’ять років. Акцентував увагу на тому, що у рамках реалізації програми «Голосіївська ініціатива – 2020» та «Голосіївська ініціатива – 2025», Університет стрімко зміцнив свої позиції з міжнародної, наукової, виробничої, фінансової та виховної діяльності. Відзначив позитивну динаміку рейтингу Університету, у тому числі на міжнародному рівні.

     Наголосив на необхідності продовження нарощення кадрового потенціалу, розвитку матеріально-технічного забезпечення, тісної співпраці з виробництвом та бізнесом з метою якісної підготовки фахівців для національної економіки.

     У цілому зустріч дозволила намітити нові перспективні напрями роботи навчальних закладів та віднайти шляхи якнайшвидшої реалізації запланованого.
Колективи Ніжинського агротехнічного інституту і Ніжинського агротехнічного коледжу підтримують позицію Станіслава Ніколаєнка щодо бачення розвитку Університету, його відокремлених підрозділів та освітньої галузі України.

Демчук Ірина,
заступник директора з навчально-виховної роботи інституту
Шевченко Наталія,
заступник директора з виховної роботиколеджу

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook