РОЗПОЧАТО ПІДГОТОВКУ ДО СВЯТКУВАННЯ 65-РІЧЧЯ КАФЕДРИ ЕКОНОМІКИ ПІДПРИЄМСТВА ім. проф. І.Н. Романенка

3 квітня 2019 року

У 2019 р. відмічається 65-річчя заснування кафедри економіки підприємства ім. проф. І.Н. Романенка НУБіП України. Славетна історія кафедри розпочалася в 1954 р. з заснування в Українській сільськогосподарській академії кафедри економіки сільського господарства, яку потім перейменували на кафедру економіки АПК, а з 2008 р. – кафедру економіки підприємства ім. проф. Романенка І.Н.
 З 1976 по 1987 р. кафедрою економіки завідував д.е.н., професор Касьянов Л.І., життєвий і науковий шлях якого був тісно пов'язаний з нашим славетним університетом.
Із 1958 р. до 1961 р. Леонід Іванович – аспірант кафедри економіки сільського господарства Української сільськогосподарської академії. Після закінчення аспірантури в 1961 р. захистив дисертацію на тему: "Економіка тваринництва колгоспів Полісся України" з присвоєнням вченого ступеня кандидата економічних наук. Потому працював на відповідальних посадах у Міністерстві сільського господарства України, а в 1964 р. перейшов на викладацьку роботу в Українську сільськогосподарську академію. В 1971 р. захистив докторську дисертацію на тему: "Економіка тваринництва колгоспів Полісся Української РСР". У 1976-1980 рр. поєднував роботу завідувача кафедрою та проректора з наукової роботи Української сільськогосподарської академії.

У рамках своєї наукової діяльності Л.І.Касьянов обґрунтував основні напрями інтенсифікації тваринництва України та шляхи підвищення її економічної ефективності, підготував 21 кандидата наук. На посаді проректора вніс вагомий вкладу поліпшення організації наукових досліджень в УСГА.

Касьянов Л.І. нагороджений орденами Червоної Зірки та Знак Пошани, медалями: "За відвагу", "За перемогу над Німеччиною", "XX років перемоги у Великій Вітчизняній війні", нагороджений Почесною грамотою Президії Верховної Ради України.

      Наразі з ініціативи проректора з навчальної і виховної роботи НУБіП України Кваші С.М., декана економічного факультету Діброви А.Д. та колективу кафедри економіки підприємства ініційовано збір коштів на встановлення погруддя видатного вченого-економіста в галузі інтенсифікації тваринництва Касьянова Л.І. на Алеї слави університету.

 Звертаємося до всіх небайдужих приєднатися до цієї благородної акції.

Кошти надсилати на карту Приватбанку 5168 7573 6819 1575 Гуцул Т.А.

З усіх питань звертатися за номерами: 050 525 91 44 Гуцул Тетяна Анатоліївна; 067 788 88 53 Томашевська Ольга Анатоліївна. 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook