4 медалі завоювали спортсмени НУБіП України на особистому чемпіонаті України зі спортивного орієнтування (бігом) 2019 року у м. Трускавець

2 квітня 2019, 14:27
м. Трускавець

777 учасників з 22 областей України і міста Києва, 19 ДЮСШ, 16 позашкільних закладів, 8 країн розіграли медалі першого з серії літніх чемпіонатів України 2019 року зі спортивного орієнтування (бігом), який пройшов у минулий уікенд у лісових масивах міста Трускавець. Серед лідерів змагань і троє спортсменів НУБіП України та випускники нашого вишу минулих років.

Анонс змагань на офіційному сайті Трускавецької міської ради У Трускавці 777 учасників Чемпіонату України зі спортивного орієнтування розпочали змагання (http://tmr.gov.ua )

Програма цьогорічного проекту ”О-Весна” складалась з низки змагань зі спортивного орієнтування бігом:

  • особистий чемпіонат України (дорослі, юніори, юнаки, ветерани), змагання проходили по вікових групах від 12 років до 80 років;
  • світові рейтингові змагання Міжнародної федерації орієнтування (IOF), змагання найсильніших спортсменів різних країн у елітних групах для найсильніших спортсменів серед чоловіків і жінок М21 і W21;
  • кубок України (етапи) серед сильніших спортсменів України по групах Ч21 і Ж21;
  • всеукраїнські змагання серед вихованців ДЮСШ та позашкільних закладів (бігом) (ІІІ-IV ранг) по групах ч/ж 12, 14, 16, 18, 20.
  • міжнародні змагання ”О-Весна” в яких разом з українцями змагались спортсмени з Швеції, Фінляндії, Азейбарджану, Польщі, Молдови, Естонії, Литви серед яких і переможці чемпіонатів світу різних років.

Такий великий перелік змагань свідчить про розвиток спортивного орієнтування в Україні – олімпійського виду спорту, який входить до програми Дефолімпійських Ігор,  Всесвітніх ігор з неолімпійських видів спорту, Зимової всесвітньої універсіади. 

Євген Бриндак, студент факультету конструювання та дизайну, член національної збірної команди України, кандидат у майстри спорту України зі спортивного орієнтування виступав у змаганнях серед юніорів (група Ч20) і зайняв 2 місце на дистанції спринту, тим самим підтвердив статус одного з сильніших спринтерів-орієнтувальників України. На спринтерській дистанції 3 місце серед чоловіків 60 років і старше зайняв В’ячеслав Пархоменко, старший викладач кафедри фізичного виховання гуманітарно-педагогічного факультету, майстер спорту України зі спортивного орієнтування. Нагородження проводив на центральній площі Трускавецького парку Андрій Кульчинський мер міста Трускавець.

 

 

Спринтерські дистанції для учасників змагань у 31 вікових групах планувала Олена Пітірімова, випускник ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБіП України, а срібним призером серед жіночої еліти стала Ольга Балабанова (Слута), випускник факультету захисту рослин, екології і біотехнологій НУБіП України. 

Змагання проходили на території центрального парку міста і навколишніх житлових масивах тим самим учасники змагань показали чудовий приклад здорового способу життя, як трускавчанам так і гостям міста, а наші спортсмени проводили профорієнтаційну роботу презентували НУБіП України для майбутніх абітурієнтів розмістивши банер з запрошенням на вступ до нашого вишу.

Олександра Пархоменко, аспірантка гуманітарно-педагогічного факультету, майстер спорту України зі спортивного орієнтування, заслужений майстер спорту України з радіоспорту змагалась серед жіночої еліти (група W21) і показала 7 місце на дистанції спринту, 9 місце на подовженій дистанції і 8 місце на скороченій дистанції. Ще місяць тому Олександра успішно виступила на чемпіонаті України з орієнтування на лижах завоювавши 1, 2 і 3 місця і після сезонного відпочинку поступово починає набирати спортивну форму до головних міжнародних змагань 2019 року.

Ще дві медалі для нашого університету здобув В’ячеслав Пархоменко завоювавши 2 місце на середній дистанції і 1 місце наі скороченій дистанції.

Протоколи змагань по дистанціях, групах, спліти з проходженням кожного етапу дистанції розміщені на сайті Федерації спортивного орієнтування України (http://orientsumy.com.ua/index.php?event=1508&inf=2 ).


Головними стартами для наших сильніших спортсменів-орієнтувальників у 2019 році є: для Євгена – чемпіонат Європи серед юніорів зі спортивного орієнтування (6-13.07.2019 Данія), для Олександри і В’ячеслава  чемпіонат Європи зі спортивної радіопеленгації (1-9.09.2019 Словенія), чемпіонат Європи зі спортивного радіоорієнтування (27-29.09.2019 Румунія).

Щоб потрапити на ці змагання спортсменам потрібно відібратися до складу національної збірної команди України на дистанціях чемпіонатів України 2019 року та вишукати кошти на виїзд та сплату заявочних внесків за участь у змаганнях.

Бажаємо спортсменам подальших успішних стартів на чемпіонатах України, які пройдуть у містах Суми, Луцьк, Святогірськ, Чернівці  і міжнародних змаганнях!


Олександра Пархоменко,
аспірантка гуманітарно-педагогічного факультету

 

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook