«В гостях у Михайла Булгакова»

13 лютого 2019 року

12 лютого 2 група першого курсу факультету землевпорядкування відвідала дім-музей видатного письменника, лауреата Нобелівської премії в галузі літератури Михайла Булгакова, який виділяється своєю винятковістю серед інших музеїв Києва.


В музеї нам розповіли багато історичних фактів про минуле цієї будівлі і її мешканців. Одразу ж відвідувачів попередили про тісний зв'язок квартири з головними героями роману «Біла гвардія». «Біла гвардія» - це розповідь про честь, обов'язок, відданість і вірність. Роман про рідний дім, важливість сімейних цінностей, які служать опорою у важкі хвилини випробувань.


Нині експозиція музею складається з 7 кімнат. Кожна з них знайомить відвідувачів з оточенням Михайла Булгакова - його сім'єю, друзями, близькими людьми. Як нам відомо, роман описує життя сім’ї Турбіних. Тому й інша назва музею – «Будинок Турбіних» – на честь героїв, яких він оселив у свою колишню київську квартиру.


У будинку Турбіних відтворена обстановка, яка панувала тут за часів Булгакових. У музеї є незвичайна особливість – два типи речей. Все, що пофарбовано в білий колір, відтворено по фотографіях та уривках із творів. Решта предметів є справжніми, вони збереглися з періоду проживання тут письменника з сім'єю.


Музей склав позитивне враження на відвідувачів, екскурсовод доволі жваво, невимушено і дуже цікаво розповідала, так що час пролетів непомітно. Загалом, нам сподобалось, що історія Києва пов’язана з таким видатним письменником як Михайло Булгаков, а також те, що небайдужі люди зберегли пам'ять про нього на довгі віки.

Мазуріна Тетяна,
студентка 1 курсу факультету землевпорядкування
фото: Дробина Анастасія, студентка
1 курсу факультету землевпорядкування

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook