На факультеті землевпорядкування відбувся Всеукраїнський круглий стіл на тему: "ГІС в просторовому розвитку сільських територій"

19 грудня 2018, 10:00
НУБіП, 6 корпус, аудиторія 234

 19 грудня 2018 року на факультеті землевпорядкування Національного університету біоресурсів і природокористування України відбувся Всеукраїнський круглий стіл на тему: "ГІС в просторовому розвитку сільських територій".

Організаторами круглого столу стали кафедри геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі та землевпорядного проектування НУБіП України, ТОВ «ЕСРАЙ УКРАЇНА», ГО «Асоціація фахівців землеустрою України» та НМЦ «Агроосвіта».
Круглий стіл зібрав біля 60 учасників з: вищих навчальних закладів, об’єднаних територіальних громад, агенцій регіонального розвитку, держаних установ і організацій та приватних компаній в сфері землеустрою та геоінформаційних технологій України.
На даному заході з доповідями та обговореннями виступили:
Мартин Андрій Геннадійович - про проблеми і перспективи використання сучасних інформаційних технологій землеустрою та управління земельними ресурсами громад».
Стефанович Андрій Миколайович – можливості застосування механізмів ГІС для створення інвестиційних пропозицій для державного фонду регіонального розвитку України.
Ращук Віта – використання геопорталів Чернівецької, Житомирської, Луганської та інших областей, як платформ розвитку інвестиційних проектів.
Білоус Андрій Михайлович - важливість інвентаризації екосистемних послуг лісових і зелених насаджень як природнього ресурсу сільської громади.
Палеха Юрій Миколайович - ГІС технології у проектуванні на регіональному та місцевому рівнях.
Забалдіна Юлія Борисівна - ГІС технології для оцінки туристичної привабливості об'єднаної територіальної громади.
Фіялчук Наталія Василівна та Волканова Віталіна Степанівна - практичні аспекти проведення інвентаризації земель в межах населених пунктів.
Активну участь в обговоренні питань використання сучасних геоінформаційних систем і технологій для потреб економічного, соціального, екосистемного та культурного розвитку громад приймали від НУБіП Мартин Андрій Геннадійович та декан економічного факультету Діброва Анатолій Дмитрович і представники територіальних громад України.
За результатами обговорення заслуханих доповідей та проведеної дискусії, запропоновано рекомендації щодо створення нових та вдосконалення існуючих географічних інформаційних систем; удосконалення підходів геоінформаційного аналізу й моделювання; впровадження новітніх технологій збирання та оновлення геопросторових даних просторовому розвитку сільських територій. Також обговорено та прийнято проект меморандуму про співпрацю та створення кластерних ініціатив між вищими навчальними закладами, об’єднаними територіальними громадами, агенціями регіонального розвитку, держаними установами і організаціями та приватними компаніями в сфері землеустрою та геоінформаційних технологій України. Із завершальним словом виступив декан факультету землевпорядкування Тарас Олексійович Євсюков.
 
Олег Дроздівський
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook