Мандрівники турклубу «Барс» згадали найяскравіші подорожі

11 грудня 2018 року

     8 грудня, згідно традиції, вже більше, як півстоліття, зібрались туристи нашого університету. В колі друзів та давніх знайомих відзначили 51-річчя клубу та 57-ої річниці розвитку самодіяльного туризму в університеті.

     Привітальним словом розпочав свято голова турклубу, магістр першого курсу спеціальності «Дорадництво» Микола Водніцький. Розповів про цьогорічний похід студентів в Карпати весною, осінні змагання на Чемпіонаті Київської області зі спортивного туризму (отримали друге місце за велоетап та конкурс фотографій).

  

  

     Засновник нашого клубу Володимир Довбах нагадав про розвиток туризму в Українській сільськогосподарській академії у 1961-1979-х рр. З осені 1967 року розгорнулася надзвичайно активна клубна робота. За сприяння С. Н. Сарнавського і М. Ф. Сагача був здійснений масовий набір слухачів до школи туризму (до 100 слухачів, з яких у майбутньому і був сформований молодий актив клубу). Завдання школи - підготувати керівників і учасників небаченого ще в УСГА масового заходу: численних походів студентів місцями революційної, бойової і трудової слави, які планувалися по всіх областях України. 20 туристських груп (19 з них 1 к.с. і одна двійка у Карпати для "ветеранів") були випущені маршрутно-кваліфікаційною комісією УСГА і захистили свої маршрути в міській МКК по 18 областях України.

    Школа туризму після цього працювала щороку і набула дворічного формату: після першого року навчання заліковий похід 1 к.с., III спортивний розряд і кваліфікація керівника походів вихідного дня (на значок "Турист СРСР"), а після другого року навчання заліковий похід другої і вище (як пощастить) категорії складності та кваліфікація керівника туристських груп (на III розряд). Маршрути прокладалися різної складності, частіше в Карпати, Крим та Кавказ.
    Також до привітань з черговою річницею долучився голова ЦМКК Михайло Дегтяр.
     Олександр Стретович, випускник економічного факультету, доцент, кандидат економічний наук, презентував про цьогорічний велозліт у Європі та поділився досвідом у велопоходах.

     Гітара і пісня є незамінним інструментом душевної компанії, а коли вони пройшли всі складнощі умов походу, це дуже зближує колектив і навіює на приємні спогади. Саме такі пісні лунали того вечора у виконанні Клубу ветеранів туризму та бардівської пісні, який представив Ігор Корольков.

  

     Студентка 3 курсу ННІ ЛіСПГ, Віра Шевченко розповіла про свої велоподорожі на Волинь. Яскравими елементами маршруту були Тараканівський форт, Кременецький, Луцький та Вишнівецький замки, Тунель кохання в Клевані, Цуманська пуща. Наша держава має тисячолітню історію, багата на різноманітні пам’ятки культури, а мандруючи можна детальніше вивчати наш край, особисто перебуваючи на тих місцях, відчути ту наповнену атмосферу і тихий шепіт славних віків.

     Були цікаві майстер-класи з використанням мотузки для страховки. Також ветерани туризму ділились досвідом та порадами для проведення походів.

     Туристичний клуб «Барс» запрошує всіх охочих приєднуватися до наших лав та спільно брати участь в різних змаганнях та мандрівках. Слідкуйте за нашими новинами на сторінці соцмережі

https://www.facebook.com/groups/367033263730244//


Віра Шевченко,
студентка 3курсу ННІ ЛіСПГ

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook