Німецько-український агрополітичний діалог сучасне дорадництво – в полі зору вчених НУБіП України

2 грудня 2018 року

     Розвиток дорадництва в Україні та досвід Німеччини в цьому розглядалось на програмі підвищення кваліфікації спеціалістів в області дорадництва 26-28 листопада 2018 р., що була організована Німецько-українським агрополітичним діалогом (Фолькер Зассе) на базі НМЦ «Агроосвіта» (Тетяна Іщенко), за ініціативи Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України (Юрій Бакун) та її екс Президента (Роман Корінець).

    Учасниками програми були фахівці дорадчих служб та аграрних палат України, науковці та освітяни серед яких – представники кафедри аграрного консалтингу та туризму Тетяна Кальна-Дубінюк та Ірина Кудінова.

     Проведене навчання збагатило досвідом організації системи дорадництва в Німеччині, яким поділились провідний фахівці з сільськогосподарської палати – Вільгельм Ціммерлін – директор, Манфред Пуш – дорадник з державного дорадництва та Франк Везенберг – дорадник комерційного консалтингового агентства.

     Навчання було підкріплено чисельними тренінгами з актуальних питань – роль дорадництва в розвитку успішного агробізнесу, кооперації, об’єднаних територіальних громад (ОТГ) тощо.

     Збагачені новими знаннями всі щиро подякували організаторам і персонально Фолькеру Зассе за успішно проведений захід, який ще раз підтвердив важливість подальшого розвитку дорадчої освіти в НУБіП України.

Олена Локутова,
доцент кафедри аграрного консалтингу і туризму

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook