Україна отримала окреме вікно "Еразмус+"

9 листопада 2018 року


До уваги НПП університету конкурси Ерасмус+:


      Україна отримала окреме вікно для фінансування конкурсів Програми Erasmus+ у 2019-2020 рр. Додаткове фінансування виділено за напрямом Кey Аction (KA)1 «Міжнародна кредитна мобільність» у розмірі 2,5 млн євро, напрямом Кey Аction (KA)2 «Розвиток потенціалу вищої освіти» у розмірі 2 млн євро, а також півмільйона євро – за напрямом Жан Моне. Таке рішення було прийнято ЄС за результатами розгляду відповідного звернення України.


Докладніше тут: https://bit.ly/2AU3qhq
Разом з National Erasmus+ Office in Ukraine & HERE team 

     Відкриттям окремого вікна Україна отримала можливість виставити низку пріоритетів до проектів, що фінансуватимуться в межах напряму Кey Аction (KA)2 «Розвиток потенціалу вищої освіти» на 2 млн євро. Основна ціль МОН – визначити ці пріоритети таким чином, щоб вони відповідали потребам тих реформ, які сьогодні тривають у нашій державі. З огляду на це Міністерство обрало такі 2 ключові пріоритети (з числа затверджених Європейською Комісією національних пріоритетів для України на 2018-2020 рр.):


Пріоритет 1. Освіта дорослих (Lifelong learning)
      «Відповідно до Закону «Про освіту» ми маємо розробити альтернативні траєкторії освіти впродовж життя, як-то її неформальні та інформальні види. У зв’язку з цим постає питання організації, забезпечення та реалізації відповідного освітнього процесу, а також можливостей визнання його результатів. У межах цього пріоритету заохочуватимуться проекти, які матимуть додану цінність для законодавчих процесів у сфері освіти дорослих, а також сталий вплив на розбудову системи забезпечення неформальної та інформальної освіти на національному рівні», – пояснив заступник Міністра.

Пріоритет 2. Навчання та викладання (Teaching & Learning)

      «З огляду на низку освітніх реформ – впровадження інклюзії, підвищення якості вищої освіти, поступову діджиталізацію освіти – нам потрібні фахівці, які зможуть ці зміни втілити. За цим пріоритетом заохочуватимуться саме проекти, які пропонуватимуть оптимальні рішення для розвитку вчительського та викладацького потенціалу», – відзначив Юрій Рашкевич.

 

Директор ННЦ Міжнародної діяльності
Лабенко О.М

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook