ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ АВАРІЙНИХ КОМІСАРІВ НА БАЗІ КАФЕДРИ РОСЛИННИЦТВА

5 листопада 2018 року

В кінці жовтня в ННІ післядипломної освіти НУБіП України відбулися навчання з підвищення кваліфікації особливих фахівців, які займаються специфічним видом діяльності – встановленням причин певних негативних випадків у аграрній сфері та галузі рослинництва зокрема. Це так звані аварійні комісари. Опікується ними та проводить заняття кафедра рослинництва – випускова кафедра агробіологічного факультету та провідна кафедра нашого університету.

     

Заняття з ними розпочала завідувач кафедри рослинництва, професор Каленська Світлана Михайлівна, яка досить доступно та професійно розкрила тенденції розвитку галузі рослинництва, в тому числі в умовах глобальних змін клімату та впливу стресових чинників на ріст і розвиток рослин. Не рідкістю є загибель частини посівів за впливу негативних чинників. Завдання аварійних комісарів – оцінити стан шкодочинності, встановити причини та розмір збитків і можливість їх компенсації.

   

Особливу зацікавленість аварійних комісарів викликало відвідування навчально-наукової лабораторії «Демонстраційне колекційне поле сільськогосподарських культур» кафедри рослинництва, яка розташована на території Ботанічного саду НУБіП України (біля Свято-Покровського чоловічого монастиря). Заняття проводив доцент кафедри рослинництва Мокрієнко Володимир Анатолійович, який має великий практичний досвід та вміло розкрив питання страхових ризиків в технологіях вирощування провідних сільськогосподарських культур на прикладі сої та кукурудзи. Заняття викликало досить багато практичних запитань та пошуків шляхів їх вирішення.

Доценти кафедри рослинництва
Єрмакова Л. М., Новицька Н .В.

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook