Пішов з життя заслужений викладач НУБіП України, доцент кафедри механізації тваринництва Микола Миколайович Чос

18 жовтня 2018, 11:05
Механіко-технологічний факультет

        

На 77 році пішов з життя заслужений викладач НУБіП України, доцент кафедри механізації тваринництва Микола Миколайович Чос. Співробітники кафедри приносять свої співчуття родині.

       Народився Микола Миколайович 20.01.1942р. (за паспортом) і закінчив школу він в селі Жеревці Лугинського району на Житомирщині. Потім - навчання у Верхівнянському сільськогосподарському технікумі, служба в армії.

А з 1964 року і до нинішнього часу життєві шляхи Миколи Миколайовича пов'язані з нашим навчальним закладом. Спочатку - студент факультету механізації сільського господарства УСГА, далі - завідувач лабораторій кафедри експлуатації МТП.

Викладацьку роботу почав у 1973 році асистентом кафедри механізації тваринництва, на якій працював до 2018 р.

Науково-дослідна робота Миколи Миколайовича була спрямована на підвищення надійності та довговічності технологічного обладнання тваринницьких підприємств. Він - співавтор двох галузевих стандартів. В доробку М.М.Чоса понад 120 наукових та методичних праць, зокрема, він - співавтор "Посібника майстра-наладчика обладнання тваринницьких ферм і комплексів", "Посібника-практикума з механізації виробництва продукції тваринництва", посібника "Проектування механізованих технологічних процесів тваринницьких підприємств" та посібника-практикума "Машини і обладнання для тваринництва".

Особливе місце в житті М.М. Чоса займала спортивно-масова робота. Спочатку він був відомий як активний спортсмен - кандидат в майстри спорту з важкої атлетики, першорозрядник з лижного спорту, який захищав честь факультету і академії на змаганнях різного рівня, потім - організатор, який постійно відповідав за цей напрям на факультеті, а згодом і в технічному ННІ.

Ось так і сплелися в долі нашого колеги і наука, і спорт, і жага до життя…

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook