Досвід запровадження інноваційних технологій в аквакультурі України на прикладі ТМ "Aqua Farm"

24 вересня 2018 року

    На сьогодні аквакультура, як галузь сільського господарства, не стоїть на місці, й активно розвивається, освоюючи нові об'єкти та технології їх вирощування. Так, 7 вересня 2018 р. на базі рибного господарства «Aqua Farm» (м. Васильків, Киїська обл.) відбувся семінар, присвячений введенню інноваційних технологій в аквакультуру України, одним з учасників якого став асистент кафедри аквакультури Національного університету біоресурсів і природокористування України, Шарило Дмитро Юрійович. 

Фото. Учасники семінару біля входу до господарства "Aqua farm"

  Господарство займається вирощуванням тіляпії та кларієвого сома в умовах установки замкнутого водопостачання, а також вирощуванням овочевих культур в аквапоніці з використанням, як поживного субстрату, води з басейнового господарства.

Фото. Басейнова лінія з вирощування тіляпії.

      Основним завданням семінару була демонстрація створеної за європейськими технологіями діючої, високотехнологічної рибоводної ферми, що спеціалізується на вирощуванні порівняно нових об’єктів аквакультури для українського споживача, а також овочів та зелені у аквапонічних установках. Головний рибовод господарства Прокоса Богдан з власного досвіду поділився проблемами ведення аквакультури в умовах сучасної економіки, а учасники семінару обговорили можливі перспективи щодо покращення роботи господарства, його розширення тазапропонували ідеї щодо оптимізації виробництва.

Фото. Учасники семінару приймають участь в обговорені.

   По завершенню семінару було проведено екскурсію господарством та продемонстровано всі технологічні моменти вирощування тіляпії і африканського сома в установках замкнутого водопостачання та продемонстровано переваги використання аквапоніки, як джерела додаткового прибутку при вирощуванні риби за вказаної технології.

 

Фото. Басейни з тіляпією та теплиці, що живляться водою з УЗВ. 

   Представник кафедри аквакультури і керівництво господарства окремо розглянули питання можливості проходження виробничої практики студентами факультету тваринництва та водних біоресурсів на базі ТМ «Aqua Farm».
     Висловлюємо подяку організаторам семінару за цікавий інформаційний захід!

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook