Визначено переможців ІI етапу Всеукраїнської олімпіади з програмування (ACM ICPC)

16 вересня 2018 року

     15 вересня 2018 року на базі факультету інформаційних технологій НУБіП України відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування (змагання із спортивного програмування АСМ ІСРС (Association for Computing Machinery/International Collegiate Programming Contest) (Північний регіон). Факультет інформаційних технологій проводить цей захід вже сьомий раз.

     АСМ ІСРС є наймасовішою всесвітньою студентською олімпіадою і викликає величезний інтерес серед студентів, які спеціалізуються в сфері інформаційних технологій. Всеукраїнська студентська олімпіада з програмування є складовою частиною відбіркових змагань першості світу і проводиться за узгодженими з нею правилами (http://icpc.baylor.edu/). Кожна команда складається з трьох учасників. Для вирішення 13 задач різної складності, викладених українською та англійською мовами, командам надається один комп’ютер і 5 годин. Мовами програмування на ІI етапі олімпіади є: С, С++, Java. Користуватися допоміжними джерелами інформації або електронними пристроями заборонено. Перевірка розв'язків здійснюється автоматично через онлайн систему проведення олімпіад ejudge.

     На офіційне відкриття олімпіади з вітальним словом завітав проректор з навчальної та виховної роботи НУБіП України Кваша Сергій Миколайович. Також учасників олімпіади вітала декан факультету інформаційних технологій Глазунова Олена Григорівна та заступник декана з наукової роботи Ткаченко Олексій Миколайович.

 

     На другий етап Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування було зареєстровано 41 команда з 20 навчальних закладів, з них 15 університетів та 5 шкіл. Усім учасникам була надана комп’ютерна техніка однакової потужності, що забезпечило рівні умови роботи.

 

     Також цього року на відбірковій олімпіаді першості світу були записані інтерв’ю з вітальним словом організаторів НУБіП України та тренерами команд. Переглянути відео можна на youtube-каналі ІТ НУБіП. Ведуча інтев’ю доцент кафедри комп'ютерних наук Ірина Ясенова, оператор-монтажер студент магістратури спеціальності "Комп'ютерні науки" Андрій Петлицький, режисер асистент кафедри комп'ютерних наук Дар'я Ящук.

     Спонсором олімпіади стали Braingers – перша інтелектуальна бар-олімпіада в Києві, яка пригощала учасників напоями та солодощами.

    Після напруженої п’ятигодинної роботи учасників олімпіади запросили на церемонію нагородження, де було оголошено результати та переможців.

      Команди, які стали переможцями ІІ етапу Північного регіону:

Ранг

Команда

Університет

Вирішено завдань

Час

1

KNU_CornerCase*

Taras Shevchenko National University of Kyiv

13

906

2

KNU_COPYPASTE*

Taras Shevchenko National University of Kyiv

12

1003

3

KNU_OlyaWakeUp

Taras Shevchenko National University of Kyiv

11

561

4

KNU_ACMR_LOVERS

Taras Shevchenko National University of Kyiv

11

910

5

KNU_3snape

Taras Shevchenko National University of Kyiv

11

1050

6

KNU_DzaDza

Taras Shevchenko National University of Kyiv

10

800

7

NTUU_KPI_encore

National Technical University of Ukraine "Kiev Polytechnic Institute"

9

669

 

Вітаємо переможців і бажаємо подальших успіхів!!!

 
 
Ірина Ясенова, доцент кафедри комп'ютерних наук
Дар’я Ящук, асистент кафедри комп'ютерних наук

Фото та відео Андрій Петлицький 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook