Майбутні проектні менеджери розпочали передпроектні дослідження в навчально-дослідному господарстві «Великоснітинське»

9 вересня 2018 року

    Поки всі адаптуються після канікул до навчання, здобуваючи теоретичні знання в університетських аудиторіях, магістри з управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами на чолі з завідувачем кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Лідією Шинкарук та доцентом кафедри Тетяною Лобунець відвідали Великоснітинське НДГ ім. О.В. Музиченка. Метою їхнього візиту став збір матеріалу для практичної роботи з проведення передпроектних досліджень та конкретизації технічних завдань для написання інвестиційних проектів.

    Студентську делегацію зустрічали усі провідні спеціалісти господарства: директор Микола Журавель, заступник директора Валентин Завадський, головний електрик Дмитро Усенко, головний економіст Олена Шкуратівська, ветеринарні лікарі Олександр Коночук та Дмитро Калінський. Кожен розповів студентам про свою ділянку роботи та зголосився допомагати у написанні проектів для господарства.

     До робочої групи долучилися також Голова Асоціації вівчарів і козівників України, професор Василь Туринський та директор НДІ технологій та якості продукції тваринництва Іван Чумаченко, які коротко розповіли про потреби господарства та пообіцяли студентам допомогти з розробкою технічної частини проекту зі спорудження тваринницького та переробного комплексів.

     Взагалі, Великоснітинське НДГ ім. О.В. Музиченка – це господарство, що технологічно пов'язане з навчальним процесом системи підготовки спеціалістів сільського господарства та інших галузей агропромислового комплексу. Створене з метою практичного навчання студентів, здійснення виробничої діяльності та проведення наукових досліджень; вирощування, переробки й реалізації сільськогосподарської продукції; впровадження наукових розробок у різних галузях сільського господарства; здійснення заходів щодо охорони навколишнього середовища та раціонального використання природних ресурсів. Загальна земельна площа господарства становить 2961 га, поголів’я худоби – понад 1600 гол.

     Завдяки добре розвинутому тваринництву та високій культурі землеробства Великоснітинське НДГ ім. О.В. Музиченка є одним із кращих у регіоні. В той же час, господарство потребує спорудження сучасних навчально-виробничих комплексів з вирощування великої рогатої худоби та переробки молочної продукції. На базі комплексів мають діяти навчальні зали, де студенти зможуть опановувати ефективні методи виробництва якісного молока та інші передові досягнення у господарюванні, а фахівці надаватимуть відповідні освітні, інформаційні та кваліфікаційні консультації.

    Отримавши прямо в полі технічне завдання, студенти з викладачами обговорили можливі шляхи його реалізації та вирушили на екскурсію до біотехнологічної навчально-науково-виробничої лабораторії «Екстракон», яку провів для гостей Василь Туринський. Лабораторія вже практично готова до запуску в роботу. Цікаво, що облаштовується вона за рахунок коштів, отриманих в результаті перемоги у конкурсі проектів, а розмістяться там: офіс агрономів, навчальний клас та виробничі потужності лабораторії, де виготовлятимуть «Екстракон» – мультифункціональний біологічний препарат для оздоровлення ґрунту, трансформації органічних залишків, стимуляції росту та розвитку рослин, усунення токсичності

 

  

     Завершилася робоча подорож у їдальні господарства, де всі учасники обмінялися контактами, випрацювали плани на майбутнє та скуштували смачний обід. 

   Дорогою до Києва студенти ділилися враженнями та відразу ж почали обговорення майбутніх проектів. Ну що ж, як говорив поет Володимир Маяковський: «Через чотири роки тут буде…». А проектні менеджери знають що!

Тетяна Лобунець

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook