Школа першокурсника: університет зустрів більше двох тисяч студентів нового набору

8 серпня 2018 року

     8 серпня в рамках традиційної Школи першокурсника відбулися перші зустрічі керівництва університету з новим студентським поповненням – 1335 юнаками і дівчатами, які навчатимуться за кошти держбюджету, і ще більше тисячі за умовами договору. По суті цим вже розпочалося студентське життя ще учорашніх абітурієнтів, а нині вже повноправних членів багатотисячного студентського колективу вишу. І першим із такою важливою подією в житті кожної молодої людини вітав ректор університету Станіслав Ніколаєнко.

     Презентуючи університет першокурсникам, Станіслав Миколайович зазначив, що за 121-річну історію виш випустив близько 200 тисяч фахівців, які уславили Україну та зробили внесок у світову науку. Однак, присутній тут молоді, певен очільник вишу, під силу зробити навіть більше. Власне знайомство із alma mater розпочалося із історичних віхів її становлення (більше студенти дізнаються під час відвідин Музею історії університету та на тематичних лекціях уже з 1 вересня), представлення адміністрації університету та ознайомлення із університетським кампусом, що розташований на 100 га, об’єднуючим 17 навчальних корпусів, 11 студентських гуртожитків, мальовничим ботсадом та Алеєю слави.

     Окремо ректор зупинився на унікальних підрозділах університету – ННІ післядипломної освіти, що надає можливість паралельно здобувати другу вищу освіту, кафедрі військової підготовки, де можна отримати ще й військову спеціальність.

 

     Гордістю університету, продовжив ректор, є його випускники, відомі не тільки в Україні, а й за її межами.

     Університет сьогодні – це виш, що входить до трійки кращих у столиці, в десятку з-поміж 200 ЗВО країни. А освітній процес 30-тисяч студентів забезпечує професорсько-викладацький колектив, який теж в трійці лідерів за кадровим потенціалом в країні.

     Пишається університет і своїми міжнародними зв’язками. Завдяки такій співпраці, студенти навчаються за програмами подвійних дипломів, проходять закордонні практики і стажування. Але, як зауважив ректор, своєрідною перепусткою для цього є знання іноземних мов та гарні успіхи у навчанні.

     Щодо дозвілля студентів, то і тут університет пропонує кожному, відповідно до уподобань та індивідуальних здібностей, масу можливостей – своїм різноманіттям вражають численні художні колективи та студії при кафедрі культурології і спортивні секції на кафедрі фізичного виховання. А бажаючих розвивати лідерський потенціал запрошують до зініційованого ректором проекту – «Школа лідерства». Потужньою є й Студентська організація університету, долучитися до лав якої теж мають можливість усі охочі. До речі, в рамках Школи першокурсника, що триватиме до 15 серпня, пройде відбір до усіх студій.

     На завершення Станіслав Ніколаєнко звернувся до новоспечених студентів із проханнями-побажаннями: підтримувати лад у студентських помешканнях, дбайливо ставитися до матеріально-технічної бази (про те, що жоден виш у країні немає таких високих темпів по її поліпшенню, як НУБіП, устиг переконатися вже кожен), у процесі навчання вибудувати свою особистісну траєкторію, вчитися, розвивати свої таланти і перемагати.

     Продовжилася робота Школи першокурсника знайомством із загальноуніверситетськими службами та на факультетах.

Ольга Наконечна

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook