Українсько-польський науково-практичний семінар "Біоморфологія апарату руху, його патологія та трансфузіологія": міжнародний обмін досвідом

3 липня 2018 року

Понад 50 практикуючих лікарів ветеринарної медицини, яких цікавлять новітні методи лікування собак з хворобами опорно-рухового апарату, а також питання щодо організації банку крові тварин, мали змогу вдосконалили свої теоретичні знання та набути необхідні практичні навики на українсько-польському науково-практичному семінарі з біоморфології апарату руху, його патології та трансфузіологіїї дрібних тварин, який відбувся 30 червня – 1 липня на базі кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка факультету ветеринарної медицини.

Організатором заходу виступили колективи кафедри  анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка та кафедри хірургії та патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка,   на чолі з їх завідувачами, професорами Мельником Олегом Петровичем та Малюком Миколою Олексійовичем. Спонсорами семінару виступили всесвітньо відомий виробник кормів для тварин Purina, виробник ветеринарних препаратів Bayer та компанія-виробник ветеринарного обладнання EdenVetGroom.
У перший день семінару досвідчені лектори з кафедри хірургії Вроцлавського природничого університету представили слухачам лекції на теми:

  • «Сучасні методи хірургічного лікування деяких хвороб хребта та спинного мозку» (Здіслав Кєлбович);
  • «Хірургічне лікування дисплазії ліктьового суглобу у дрібних тварин» (Януш Бежиньський);
  • «Стабілізація розриву хрестоподібної зв’язки методом ТТА» (Якуб Ніцпонь);
  • «Використання сучасних методів візуалізації в діагностиці захворювань суглобів у собак» (Войцех  Кінда).

Цікаву та змістовну лекцію про організацію роботи банку крові тварин презентував завідувач кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка Микола Малюк.


Другий день семінару був цілком присвячений практичній складовій. На майстер-класах із хірургії хребта, реконструкції колінного суглоба, лікування дисплазії ліктьового суглоба, візуалізації суглобів кожен учасник семінару міг не лише побачити, як практично виконується та чи інша хірургічна маніпуляція, а й відпрацювати пропоновані методики та отримати вичерпні відповіді на поставлені польським фахівцям запитання.


Майстер-клас з трансфузіології також викликав значний інтерес серед учасників семінару.


Наприкінці семінару учасники отримали сертифікати про участь у даному заході та подарунки від торгової марки Purina: фонендоскоп та ветеринарний електронний термометр.

 


Хоча досвіду організації подібних заходів раніше у колективу кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка не було, проте зі слів самих учасників семінару, побачене та почуте виправдало їх очікування.

 

Юрій Харкевич


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook