Викладачі кафедри біржової діяльності і торгівлі - слухачі програми професіоналізації закупівель

19 квітня 2018 року

     Закупівлі – відіграють стратегічну роль у функціонуванні будь-якого підприємства. Проводити їх з мінімальними ризиками – це ідеал, до якого прагнуть всі організації. Тому модуль професіоналізації закупівель, що проводився на базі Київської школи економіки 13-15 квітня, зібрав кращих іноземних практиків, які поділилися практичними навичками з управління змінами та якістю закупівельної діяльності. У роботі модулю взяли активну участь і представники кафедри біржової діяльності і торгівлі – завідувач Надія Резнік та ст. викладач Анна Слободяник.

     Робота модулю розпочалась з аналізу досвіду одного з найбільших закупівельників країн СНД та ЄС – Veon group, до групи якої входить лідер телекомунікаційної сфери України – Київстар. Тамер Абузеїд поділився зі слухачами секретами успіху закупівельної гілки організації.

     Кожна організація має процеси, проекти та ... пожежі, – підкреслив керівник напряму електронних закупівель TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах Сергій Потапов.

     Разом з професором Київської школи економіки, керуючим партнером компанії «Необхідно та достатньо» Сергієм Гвоздьовим учасники навчилися будувати ефективний закупівельний процес на основі принципу Lego та дізналися, що робити з неефективними співробітниками та як поліпшити ефективність, тим, хто бажають цього. Пан Гвоздьов поділився власним досвідом про систему Кайдзен та як її впровадити на українському підприємстві.

     Неймовірно насиченим був день з головою відділу публічних закупівель дирекції державного управління ОЕСР Пауло Маджіна. Він поділився досвідом централізації у Португалії та ефективністю використання каталогів. Практичну сесію з ефективності управління змінами провели член наглядової ради центру Володимир Стецюк і керівник служби закупівель та постачання Олександр Водотика (Центральна Європа, Австрія та Угорщина, Кока-Кола Хелленік).

     Завершився модуль аналізом принципів функціонування системи закупівель, що висвітлила у своїй лекції старший радник ЄБРР UNCITRAL Еліза Невядомська. Вона розповіла про основні необхідні інструменти для стабільного і продуктивного функціонування закупівельної функції: закупівельну стратегію, портрет закупівельника, життєвий цикл публічного договору (від ідентифікації потреби до завершення контракту і продажу активу) тощо.

     Викладачі Київської школи економіки майстерно поєднували вивчення історії успіхів та невдач закупівельної діяльності, законодавчу базу, передові практики закордонних закупівель організацій та технологічні рішення у цій сфері.

Лідія Жайворонок,
старший викладач кафедри біржової діяльності і торгівлі

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook