Обмінюємось досвідом роботи

28 листопада 2017 року
НУБіП України

 У вівторок, 27 листопада в навчально-науковому інституті післядипломної освіти побували проректор з навчальної та виховної роботи Національного авіаційного університету – Іванова Тамара Вікторівна та директор навчально-наукового інституту неперервної освіти Дейнега Ірина Іванівна.

Колеги цікавились організацією післядипломної освіти в нашому Університеті.
Стурбованість станом справ в цьому напрямку діяльності обумовлена багаторічним затягуванням  прийняття Закону України  «Освіта для дорослих».Тому сьогодні виникає нагальна потреба координації роботи провідних вузів України щодо раціоналізації форм і методів здобуття  другої вищої  освіти, підвищення кваліфікації педагогічних, науково-педагогічних працівників, керівників і фахівців як державних так і приватних підприємств, державних службовців тощо.
Автономія вишів дозволяє  кожному навчальному закладу формувати свою власну політику  щодо цих напрямків діяльності. Однак не завжди Міністерство освіти і науки України погоджується із такою самостійністю.
Ринок праці вимагає гнучкості в перепідготовці кадрів, якщо для одних спеціальностей потрібно два-три роки, то для інших достатньо одного чи півтора.
Невиправданим є підготовка магістрів з публічного управління та адміністрування на  заочній формі навчання на протязі двох з половиною років. Адже  слухачами на цій спеціальності є державні службовці та працівники органів місцевого самоврядування, які працюють на відповідних посадах органів державної  і виконавчої влади, мають великий практичний досвід.
 
 
Домовилися регулярно проводити такі зустрічі, що дасть змогу ефективніше відпрацьовувати алгоритм провадження освіти для дорослих.
 

 

Директор ННІ післядипломної освіти
М.Кулаєць
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook