Обмінюємось досвідом роботи

November 28, 2017
НУБіП України

 У вівторок, 27 листопада в навчально-науковому інституті післядипломної освіти побували проректор з навчальної та виховної роботи Національного авіаційного університету – Іванова Тамара Вікторівна та директор навчально-наукового інституту неперервної освіти Дейнега Ірина Іванівна.

Колеги цікавились організацією післядипломної освіти в нашому Університеті.
Стурбованість станом справ в цьому напрямку діяльності обумовлена багаторічним затягуванням  прийняття Закону України  «Освіта для дорослих».Тому сьогодні виникає нагальна потреба координації роботи провідних вузів України щодо раціоналізації форм і методів здобуття  другої вищої  освіти, підвищення кваліфікації педагогічних, науково-педагогічних працівників, керівників і фахівців як державних так і приватних підприємств, державних службовців тощо.
Автономія вишів дозволяє  кожному навчальному закладу формувати свою власну політику  щодо цих напрямків діяльності. Однак не завжди Міністерство освіти і науки України погоджується із такою самостійністю.
Ринок праці вимагає гнучкості в перепідготовці кадрів, якщо для одних спеціальностей потрібно два-три роки, то для інших достатньо одного чи півтора.
Невиправданим є підготовка магістрів з публічного управління та адміністрування на  заочній формі навчання на протязі двох з половиною років. Адже  слухачами на цій спеціальності є державні службовці та працівники органів місцевого самоврядування, які працюють на відповідних посадах органів державної  і виконавчої влади, мають великий практичний досвід.
 
 
Домовилися регулярно проводити такі зустрічі, що дасть змогу ефективніше відпрацьовувати алгоритм провадження освіти для дорослих.
 

 

Директор ННІ післядипломної освіти
М.Кулаєць
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook