ПРОФОРІЄНТАЦІЙНА РОБОТА НА ЗАКАРПАТТІ

4 листопада 2017 року

Доцентом кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин, заступником декана факультету ветеринарної медицини вже вдруге проводиться профорієнтаційна робота в ВП НУБіП України «Мукачівський аграрний коледж» на відділенні ветеринарної медицини. Минулорічна профорієнтаційна робота дала свої результати і семеро випускників подали документи на факультет ветеринарної медицини, а п’ятеро з них стали студентами нашого факультету. Перешкодою для потенційних вступників з Закарпаття є досить велика відстань до Києва та порівняно близько розташований факультет ветеринарної медицини Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького. Але завданням Сергія Степановича було на своєму прикладі показати майбутнім студентам-землякам, що Київ дає набагато більше можливостей реалізувати себе та здобути гідну освіту.


Хочеться звернути увагу, що це єдиний навчальний заклад області, який готує фельдшерів ветеринарної медицини та цим самим забезпечує ветеринарно-санітарного благополуччя тваринництва. Відділення ветеринарної медицини було відкрито у 1959 році.
Головним завданням відділення є підготовка висококваліфікованих фельдшерів ветеринарної медицини.  В даний час на відділенні навчаються понад 170  юнаків і дівчат.


На даний час навчальний заклад очолює Юрій Юрійович Садварі, який є знаною людиною в галузі ветеринарної медицини не тільки області та України, а навіть сусідніх держав Європейського Союзу. Це відображається у позитивних змінах навчального закладу як у навчальній роботі, так і у покращенні та посиленні матеріально технічної бази.


Очолює відділення ветеринарної медицини Гуленко Маріанна Юріївна, до речі, випускниця нашого факультету та дипломник кафедри акушерства. При зустрічі з нею було обговорено проблеми та перспективи розвитку відділення ветеринарної медицини, а також можливі шляхи співпраці з факультетом на рівні НПП та викладачів коледжу, а також посилення роботи з молоддю щодо рекламування факультету ветеринарної медицини НУБіП України.


Під час зустрічі зі студентами Сергій Степанович розповів про переваги навчання у НУБіП України та презентував їм факультет ветеринарної медицини, який є центром ветеринарної науки України, наголосивши, що всі дороги ведуть в столицю. У студентів виникало багато запитань щодо умов проживання, її вартості, вартості контрактної форми навчання, можливості продовження навчання у магістратурі та терміну навчання після коледжу. Зустрівся Сергій Степанович не тільки з потенційними вступниками, а й студентами 3 курсу, в яких ще є час на роздуми, щоб вирішити продовжити навчання в нас на факультеті.


Після зустрічі була проведена екскурсія відділенням ветеринарної медицини та клінікою коледжу. Слід відмітити, що вся територія – після капітального ремонту. На території клініки живуть страуси, з’явився пташник з різними видами птахів, є ВРХ та ДРХ, своя міні свиноферма.

Директором коледжу та викладачами відділення проведена надзвичайно велика робота, щодо підвищення рівня практичної підготовки студентів.

В.о. завідувача кафедри акушерства, гінекології та

біотехнології відтворення тваринО. Вальчук

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook