Оприлюднено АНТИрейтинг університетів України

12 липня 2017 року

 11 липня аналітичний центр CEDOS спільно з телеканалом «24» оприлюднив антирейтинг вищих навчальних закладів України 2017 року. Як говорять аналітики, при складанні рейтингу враховувалися основні два критерії: здирництво і недбальство. 

 
«Здирництво – це навмисне правопорушення, хабарі на етапі вступу на магістратуру, аспірантуру, на молодшого спеціаліста (де немає ЗНО), хабарі під час сесії, за поселення в гуртожиток та вимагання інших «благодійних» внесків, примусові відпустки для викладачів, махінації з приміщеннями тощо. А недбальство – коли університет чинить порушення не з власного інтересу, а через відсутність ресурсів. Як, наприклад, погана наповнюваність офіційного сайту університету, де має надаватись детальна інформація про роботу навчального закладу – не лише фінансову, але і щодо змісту освітніх програм і кваліфікації викладачів», - пояснюють автори антирейтингу.
 
Інформуємо, що Національний університет біоресурсів і природокористування України не є лауреатом антирейтингу, вільний від хабарів, а з питань прозорості та відкритості діяльності НУБіП і його головний офіційний інформаційний ресурс nubip.edu.ua входить до трійки кращих сайтів ВНЗ України.
 
Детально ознайомитися з методикою проведення антирейтингу і його результатами можна за посиланням: http://24tv.ua/antireyting_universitetiv_de_naybilshe_zdirnikiv_i_nedbalih_n840329 
 
Денис Рудень
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook