Продовжується геодезична навчальна практика студентів факультету конструювання та дизайну

26 червня 2017 року
У розпалі навчальна практика з курсу «Інженерна геодезія» для студентів 1-го курсу денної форми навчання факультету конструювання та дизайну освітньо-професійної програми підготовки фахівці освітнього ступеня «Бакалавр», спеціальності «Будівництво та цивільна інженерія», яка розпочалася 12 червня і завершиться 01 липня 2017 року.
 
 
Кафедра геодезії та картографії є відповідальною за навчальну практику студентів першого курсу факультету конструювання та дизайну (група БЦІ-1604). Проходять навчальну практику 22 студенти під керівництвом кандидата економічних наук, старшого викладача Шевченка О.В. та асистента Аврамчука Б.О. Навчальна практика відбувається на території Голосіївського парку імені Максима Рильського м. Києва, де є чудові умови як для навчально-практичної роботи, перевірки та закріплення набутих у навчальному процесі знань і вмінь, так і для відпочинку.
 
 
Основними завданнями практики є поглиблення й розширення знань та практичних навичок, набутих студентами під час навчального семестру. Зокрема, у період тритижневої геодезичної практики студентами першого курсу факультету конструювання та дизайну здійснюється: освоєння будови та принципів роботи сучасних геодезичних приладів, які використовуватимуться при вирішенні завдань з будівництва; оволодіння навиками проведення топографо-геодезичних знімань; оволодіння методиками математичної обробки результатів геодезичних вимірювань.
 
  
Варто зазначити, що кафедра геодезії та картографії забезпечує проходження практики одними із найновіших електронних геодезичних приладів. Студенти першого курсу факультету конструювання та дизайну працюють з такими геодезичними приладами, які нині використовується на виробництві, а саме: оптичними теодолітами (3Т5КП), електронними тахеометрами (Leica TCR405, Trimble М3) та оптичними нівелірами (NEDO F28).
 
  
 
Під час практики студенти проявили небайдужість до проблем екологічного стану парку. Виявивши сміття, вони вирішили діяти рішуче. Озброївшись сміттєвими пакетами, студенти під керівництвом старшого викладача кафедри геодезії та картографії Шевченка О.В. провели прибирання ділянки Голосіївського парку імені Максима Рильського, на якій здійснювалися безпосередні геодезичні знімання.
 
 
  
  
Набутий досвід виконання польових геодезичних робіт принесе безумовну користь майбутнім будівельникам.
 
 
Старший викладач кафедри геодезії та картографії Олександр Шевченко
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook