Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК відкрив двері для учнів-призерів Малої Академії Наук
18 травня 2017 року студенти та співробітники факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК прийняли активну участь у проведенні «Дня юного дослідника», що є складовою ХІ Всеукраїнського фестивалю науки.
Відвідувачам, а це учні 9-11 класів, було представлено наукові здобутки факультету та нинішніх студентів.
Особливий інтерес у гостей викликали дослідження перевірки якісного складу молока: вмісту жиру, білку, води, сухого знежиреного молочного залишку та температури замерзання, які гості власноруч могли провести на експрес-аналізаторі Еkomilk. Також відвідувачі, за участю аспірантки Розбицької Тетяни та асистента Старкової Ельвіни, мали можливість власноруч здійснювати вимірювання фізико-хімічні показників (рН, окисно-відновний потенціал) якості популярних напоїв – Coca-cola, Fanta та питної води
Молоді вчені факультету Веретинська І.А. та Голембовська Н.В. продемонстрували учням цікаві дослідження з визначення вмісту вологи у м'ясній сировині з використанням експрес-методу (на приладі Чижової) та показника активності води, за допомогою аналізатору HydroPalm.
Доцентом Буровою З.А. були продемонстровані зразки дизельного біопалива, одержаного з технічних олійних культур та тваринних жирів, виготовлених на дослідному обладнанні, під керівництвом професора Сухенка Ю.Г. Школярів зацікавило, що в результаті переробки сільськогосподарської продукції можна одержати не лише продукти харчування, а й екологічне паливо.
Після цього учні були запрошені до деканату та кафедр факультету, де їх Слободянюк Н.М. ознайомила із структурою факультету, матеріально-технічною базою факультету, спеціальностями, умовами навчання.
На завершення учням було надано можливість провести дегустаційну оцінку харчових продуктів, виготовлених студентами факультету.
Аліна Менчинська,
асистент кафедри технології
м’ясних, рибних та морепродуктів