Викладачі кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей проходять стажування у Фінляндії

6 травня 2017 року

     Однією з вимог Європейської спільноти до інноваційної компетентності викладача вищої школи є прагнення навчатися протягом всього життя поряд з потребою впроваджувати інноваційні технології, креативно мислити, бути допитливим і комунікабельним. Таке безперервне післядипломне навчання – невід’ємна складова повсякчасного духовного самовдосконалення викладача.
     Міжнародний досвід, професійні зв’язки та перспективи – все це можна отримати після стажування в за кордоном. Саме тому, перебуваючи на хвилі євроінтеграції, викладачі кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей беруть участь у таких стажуваннях. Вони опановують і успішно використовують новітні методики навчання, наукові розробки, інформаційні технології.

     Нещодавно доценти Алла Найдьонова, Світлана Мудра та Оксана Пономаренко розширили географічні координати, проходячи у теплі травневі дні стажування у північній державі тисячі озер, Північного сяйва та передових освітянських проектів – Фінляндії . У стінах коледжу Гуйтінген наші колеги опановують проектний підхід організації навчального процесу в навчальних закладах Фінляндії, поєднуючи це з інтенсивним вивченням англійської мови в Західно-Фінляндському коледжі у полікультурному міжнаціональному середовищі.

     Тестування і навчання проводять викладачі зі Сполучених Штатів Америки та Фінляндії. Заняття поділяються на декілька етапів та включають практичну складову і теоретичні відомості. Під час занять з англійської мови, що базуються на комунікативному підході, досліджуються нові підходи, методи та форми вивчення і легкого засвоєння іноземної мови, апробуються різні підходи.
     Окрім навчання, доценти кафедри мають змогу відвідати й інші навчальні заклади Фінляндії та познайомитися з особливостями їхнього навчального процесу, відвідати заняття й поспілкуватися із зарубіжними колегами.

Оксана Іванова,
завідувач кафедри англійської мови для технічних
та агробіологічних спеціальностей 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook