Розвиток сільського господарства і сільських територій: використання досвіду Німеччини в Україні

30 березня 2017 року

29 березня 2017 року у Національному університеті біоресурсів і природокористування України за ініціативи декана факультету аграрного менеджменту А.Д.Остапчука та кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського і сприяння проректора з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку В.А. Ткачука та Німецько-українського агрополітичного діалогу (APD) при Інституті економічних досліджень та політичних консультацій відбувся семінар на тему: «Досвід розвитку сільського господарства і сільських територій у федеральній землі Бранденбург» за участю Др. Харальда Хоппе керівника департаменту сільського розвитку, вищої установи з питань землеустрою в Міністерстві сільського розвитку, навколишнього середовища і сільського господарства у федеральній землі Бранденбург.

Др. Харальд Хоппе представив загальну характеристику федеральної землі Бранденбург, ознайомив з організаційною структурою Міністерства сільського розвитку, навколишнього середовища і сільського господарства федеральної землі Бранденбург, детально розкрив функції департаменту сільського розвитку.  Увага Др. Харальда Хоппе була акцентована на особливостях сільськогосподарського виробництва та розвитку сільської місцевості у столичному регіоні Берлін-Бранденбург, а також перспективах розвитку сільських територій на основі стратегічного підходу Leader, що передбачає партнерство на регіональному рівні, розробку регіональних стратегій розвитку, можливість організації регіональних бюджетів за власним підходом. Характеризуючи діяльність сільськогосподарських підприємств, доповідач відмітив, що практично кожне четверте підприємство має надходження від туризму, прямих продажів, організації дозвілля, відновлювальної енергетики або за рахунок надання послуг, а кожне сьоме – займається органічним землеробством. В кінці виступу Др. Харальд Хоппе висловився про можливість використання досвіду розвитку сільського господарства і сільських територій у федеральній землі Бранденбург в Київському регіоні.

  

Активну участь в обговоренні доповіді взяли завідувач кафедри економіки праці та соціального розвитку О.Ю. Єрмаков, завідувач кафедри статистики та економічного аналізу В.К. Савчук, завідувач кафедри аграрного консалтингу та сервісу Т.П. Кальна-Дубінюк, професор кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського Т.І. Балановська, ст. викл. кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського Г.С. Білецька, здобувач кафедри менеджменту ім. проф. Й.С.Завадського, експерт з питань аграрної політики Німецько-українського агрополітичного діалогу (APD) при Інституті економічних досліджень та політичних консультацій М.С. Ярошко, заступник декана факультету аграрного менеджменту Л.С. Денисенко, а також аспіранти та студенти факультету аграрного менеджменту.

Учасники семінару висловили вдячність Др. Харальду Хоппе за цікаву доповідь та конструктивну дискусію.

 

Г. Білецька,

ст. викладач кафедри менеджменту

ім. проф. Й.С. Завадського

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook