До нових наукових результатів через міжнародну співпрацю

28 грудня 2016, 22:41

    Однією із головних можливостей фінансування наукових досліджень в сучасних умовах є залучення коштів міжнародних проектів, зокрема з фондів ЄС. Найбільш відомою програмою, яка надає фінансування дослідницьким роботам є «Горизонт 2020». 

    «Горизонт 2020» – це найбільша програма Європейського Союзу з фінансування науки та інновацій із загальним бюджетом близько 80 млрд. євро, розрахована на 2014 – 2020 роки. Програмою передбачено зробити Європу привабливим місцем для висококваліфікованих науковців, сприяти розвитку інноваційності та конкурентоспроможності європейської промисловості і бізнесу та вирішувати найбільш гострі питання сучасного європейського суспільства. 

     Для участі у програмі необхідно мати певні навички в оформленні проектних заявок. Саме тому, весь науково-педагогічний персонал факультету тваринництва та водних біоресурсів активно включився в програму навчання, яка започаткована в НУБіП України. Четвертий (заключний) семінар відбувся 22.12.2016 року, під час якого викладачам була надана інформація про різноманітні варіанти оформлення заявок на фінансування наукових проектів. 

    Отримані знання будуть використанні під час написання наукових проектів вже протягом 2017 року.

    Слід відзначити науково-педагогічних працівників кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин, які беруть активну участь у підготовці спільних наукових проектів. Зокрема, в 2017 році спільно з партнерськими університетами з Франції, Польщі, Словенії, Грузії та Молдови заплановано направити на конкурс проекти «Improving skills in laboratory practice for agro-food specialists in eastern Europe /Ag-Lab» та «Male Pig to Pork: From knowledge exchange to innovation».

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook