На відкритому лабораторному занятті з акушерства студенти навчилися проводити аналіз клінічних випадків патологічних родів у сук і кішок та встановлювати алгоритм прийняття рішення щодо оперативного лікування тварин

7 грудня 2016, 15:30

Вчора, 6 грудня 2016 року відповідно до наказу ректора НУБіП (№1099 від 11.11.2016 р.) та графіка, затвердженого деканом факультету ветеринарної медицини, на кафедрі акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин було проведене показове лабораторне заняття з дисципліни «Превентивні ветеринарні технології незаразних хвороб собак і котів» (курс «Патологія відтворення собак і котів»). Лабораторне заняття було проведене студентам 2 курсу ОС «Магістр» під керівництвом доцента кафедри Лакатоша В.М.
Особливість підготовки студентів, які навчаються за магістерською програмою «Ветеринарне забезпечення здоров’я собак і котів», полягає в тому, що на курсі навчається лише одна група (18 студентів), 80 % з яких  уже працюють в клініках ветеринарної медицини дрібних домашніх тварин м. Києва.
Згідно календарного тематичного плану студенти виконували роботу на тему «Аналіз клінічних випадків діагностики та оперативного лікування сук і кішок із патологічними родами». Актуальність роботи полягає у тому, що згідно статистичних даних кількість патологічних родів у собак і кішок, які потребують оперативного лікування, складає близько 2–3%, а це сотні і тисячі випадків проведення операцій дрібним домашнім тваринам на рік. Діагностика і протоколи оперативного лікування тварин у ветеринарних установах мають деякі відмінності, тому метою роботи було узагальнити клінічний досвід студентів з надання допомоги при патологічних родах, навчити їх порядку проведення аналізу таких випадків, а також виконати окремі елементи оперативного лікування.

читати далі...

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook