Erasmus + у дії. Готуємось до реалізації міжнародної програми обміну спільно з Шведським університетом сільськогосподарських наук

1 грудня 2016 року

     30 листопада відбувся робочий візит Гейра Льое (Geir Löe) з Шведського університету сільськогосподарських наук (Swedish University of Agricultural Sciences, SLU) до НУБіП України, який був присвячений вирішенню питань щодо співпраці двох університетів у рамках програми Erasmus +.

     Реалізація програми Erasmus + передбачає удосконалення навичок і здатності до працевлаштування студентів та сприяння конкурентоздатності європейської економіки, покращення якості викладання та навчання, виконання стратегії модернізації вищої освіти в країнах-учасницях програми та розвиток потенціалу країн-партнерів, підтримка Болонського процесу та діалогу щодо політики у стратегічних країнах-партнерах.
     Спершу відбулося обговорення перспектив розширення співпраці між НУБіП України та Шведського університету сільськогосподарських наук за участі проректора з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадима Ткачука.

     Основна частина робочого візиту була присвячена ознайомленню пана Гейра Льоез діяльністю ННІ лісового і садово-паркового господарства та обговорення умов можливого студентського обміну для навчання та проведення стажування молодих вчених.

     Професор Петро Лакида розповів гостеві зі Швеції про історію розвитку університету та сучасну навчальну і наукову діяльність у галузі лісового, садово-паркового і мисливського господарства та деревооброблювальних технологій.

     Для детального ознайомлення з умовами практичного навчання робоча група здійснила поїздку до Боярської лісової дослідної станції, де відвідали виробничі підрозділи, наукові лабораторії та дослідні об’єкти.

    Шведський університет сільськогосподарських наук є багаторічним стратегічним партером Національного університету біоресурсів і природокористування у спільній підготовці фахівців лісового господарства. 
     Восени цього року вже відбувся відбір українських студентів для навчання в магістратурі Шведського університету за напрямом лісівництва.

Світлана Білоус,
доцент кафедри дендрології та лісової селекції 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook