На відкритому практичному занятті з хірургії студенти ознайомились з методиками проведення операцій на сечостатевих органах свійських тварин

28 листопада 2016, 21:30

25 листопада у навчальній лабораторії кафедри хірургії ім. акад. І.О. Поваженка під керівництвом доцента П.К. Солоніна та асистента Д.В. Тарнавського було проведене відкрите лабораторне заняття зі студентами 3 курсу 4 групи на тему «Операції на сечостатевих органах свійських тварин». Заняття відвідали завідувач та викладачі кафедри, а також представники деканату.


Лабораторне заняття складалося із двох частин: теоретичної та практичної. На теоретичній частині студенти вивчали анатомо-топографічні особливості будови апарату самців та самок різних видів тварин, вплив кастрації на поведінку тварин, розвиток післякастраційних ускладнень, хірургічні патології сечостатевої системи та їх лікування.

Основу практичної частини склало відпрацювання методик проведення кастрацій.

Зокрема, на практичній частині заняття студенти під контролем викладачів особисто провели клінічний огляд тварин, вивчили особливості будови статевих органів на прикладі кроля та барана, а також оволоділи різними методиками проведення кастрацій сільськогосподарських тварин та оперативного втручання на сечостатевій системі.

В. Дорощук

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook