На економічному факультеті пройшла лекція «Професійна освіта бухгалтерів: національний досвід та міжнародна практика»

14 листопада 2016 року

11 листопада 2016 року відбулась лекція «Професійна освіта бухгалтерів: національний досвід та міжнародна практика», присвячена Міжнародному дню бухгалтера. Ініціаторами проведення цього інформаційно-освітнього заходу виступили студенти та завідувачі кафедри бухгалтерського обліку і аудиту Є.В. Калюга, статистики та економічного аналізу В.К.Савчук і викладачі кафедр.

Лекцію прочитав завідувач відділу методології обліку і аудиту ННЦ «Інститут аграрної економіки», виконавчий директор Федерації аудиторів, бухгалтерів і фінансистів АПК України, наш випускник - Мельничук Борис Вікторович.

Лектор зробив екскурс в історію розвитку бухгалтерського обліку, еволюцію професії бухгалтера, підкресливши важливість підвищення статусу та постійного удосконалення кваліфікації. Він зазначив, що одним з основних завдань Міжнародної федерації бухгалтерів (МФБ), всесвітньої організації професійних бухгалтерів, є сприяння розвитку й удосконаленню бухгалтерської професії за допомогою гармонізованих стандартів для того, щоб бухгалтери-професіонали могли надавати різноманітні послуги високої якості в інтересах цивілізованого ведення бізнесу і суспільства.

Лектор розкрив особливості Програм сертифікації які поширені в Україні та світі. Поступово лекція переросла в дискусію з питань здобуття професійних компетенцій, перспектив працевлаштування та самовдосконалення майбутніх бухгалтерів.
Борис Вікторович Мельничук пообіцяв і надалі співпрацювати зі студентами та професорсько-викладацьким складом випускових кафедр НУБіП України.


Мельянкова Л. В.
доцент кафедри бухгалтерського обліку і аудиту

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook