Студенти ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження приступили до навчання і опанування тонкощів спеціальності

14 вересня 2016 року

     Щоб дізнатися, як розпочався новий навчальний рік для студентів ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження група інформаційної служби завітала зранку у 8-й навчальний корпус.
     І відразу потрапили на лабораторні заняття: студенти 3-го курсу напряму підготовки "Електротехніка та електротехнології" під керівництвом асистентів кафедри електричних машин і експлуатації електрообладнання В’ячеслав Гаврилюка і В’ячеслава Васюка у рамках вивчення дисципліни "Електричні машини" знайомилися з роботою асинхронного двигуна з внутрішньою ємнісною компенсацією. А їхні колеги з напряму підготовки "Енергетика та електротехнічні системи в АПК" вивчали роботу частотного регулятора на заняттях з дисципліни "Основи електропривода". Обидва заняття проходили в лабораторіях навчально-наукового інституту, обладнаних стендами для дослідження процесів в електричних машинах і установках.

     Говорять, що теорія без практики мертва, але, думається, вірним буде і протилежне твердження. Тому практичним заняттям з основ електроприводу передує лекційний курс. Його для третьокурсників читає доцент кафедри електропривода та електротехнологій ім. проф. С.П. Бондаренка Олександр Синявський, на одне з занять якого ми власне і потрапили. Для кращого представлення матеріалів студентам використовується мультимедійне обладнання, яке встановлено у всіх аудиторіях інституту.

     Другокурсників напряму підготовки "Енергетика та електротехнічні системи в АПК" ми теж зустріли в лабораторії. На занятті з електротехнології доцент кафедри електропривода та електротехнологій ім. проф. С.П. Бондаренка Сергій Усенко показував їм кабельні системи обігріву та запобігання утворенню ожеледі.

,

     Першокурсники ж розпочали свій навчальний рік не в лабораторіях інституту, адже поки що вони опановують загальні дисципліни, а з ними і розташування численних корпусів університету. На питання про перші враження відповідають: дуже подобається.

Ірина Білоус
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook