Участь викладачів факультету у міжнародній науково-практичній конференції

14 вересня 2016 року

 13 вересня в Українському науково-дослідному інституті прогнозування та випробування техніки і технологій для сільськогосподарського виробництва імені Леоніда Погорілого пройшла XVII Міжнародна наукова конференція «Науково-технічні засади розробки, випробування та прогнозування сільськогосподарської техніки і технологій» участь в якій прийняли викладачі факультету конструювання та дизайну. З вітальним словом до учасників конференції виступив директор ДНУ УкрНДІПВТ Володимир Кравчук. На пленарному засіданні виступили українські та закордонні науковці, виробничники, політики та освітяни. Цікаву доповідь щодо підготовки кадрів вищої школи виконав професор кафедри механіки Володимир Булгаков. У доповіді він наголосив, що при підготовці сучасних інженерів-машинобудівників і наукових кадрів необхідно більше уваги приділяти викладанню фундаментальних дисциплін: математики, механіки, а також вивченню англійської мови.
Після проведення пленарного засідання розпочали роботу секції, де були представлені результати наукових досліджень у сфері сільськогосподарського машинобудування, нових технологій АПК, енергетики та альтернативних джерел енергії. Під час проходження конференції її учасники мали змогу ознайомитись із сучасними зразками закордонної та вітчизняної сільськогосподарської техніки та оцінити тенденції розвитку техніко-технологічних проектів для малого та середнього агробізнесу.


 Підводячи підсумки роботи конференції її учасники підкреслили важливість проведення подібних заходів для вироблення єдиної стратегії розвитку вітчизняного сільськогосподарського машинобудування та висловили надію, що в недалекому майбутньому аграрії матимуть у своєму арсеналі високотехнологічні зразки сільськогосподарської техніки українського виробництва.

Заступник декана з наукової роботи
Юрій Ромасевич

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook