Сьогодні розпочалися вступні випробування до магістратури

1 серпня 2016 року

 1 серпня 2016 року. Цей день приймальної кампанії запам’ятається як тим, хто прагнув стати студентом бакалаврату, так і його випускникам, які сьогодні почали складали вступні іспити до магістратури. 

 
Найбільш нетерплячі з перших, попри електронну епоху, все ж прийшли особисто зазирнути у довгоочікувані списки зарахованих, які сьогодні вивісили.
 
Другі, які претендують на 1248 місць денної форми навчання у магістратурі, - з пів на дев’яту ранку вже писали екзаменаційні роботи. Загалом, на стаціонар магістратури подано 2725 заяв, коментує відповідальний секретар приймальної комісії Віктор Шевчук.
 
Серед 56 претендентів на місце в магістратурі за спеціальністю «Ветеринарна гігієна, санітарія та експертиза» нашу увагу привернула дівчина, яка впевнено заповнювала листки лівою рукою. А шульги, як запевняють психологи, більш обдаровані, порівняно з іншими. Тож знайомтесь – Валерія Матвійчук, яка сьогодні встигла скласти екзамен ще й на «Ветеринарну медицину». Починала здобувати вищу освіту у Прибрежному аграрному коледжі Кримського агротехнологічного університету НАУ, де й могла згодом продовжувати навчання. Та рік випуску співпав з анексією півострова Росією, а яка волинянка згодиться навчатися під ворожим прапором? Тож вступила на бакалаврат факультету ветеринарної медицини нашого університету. Тепер не без підстав планує продовжити навчання в магістратурі. Адже знання здобувала у таких вимогливих викладачів, як Жанна Стегній, яка вела цитологію та гістологію, або Юрія Жука, котрий вимагав глибоких знань свого предмета - акушерства.
 
Претендент до магістратури економічного факультету (спеціальність «Фінанси і кредит») Іван Сліпуха теж розраховує на знання, набуті у бакалавраті. Але каменем спотикання, відчуває хлопець, може стати низький середній бал диплома: навчаючись за контрактом, навіть знаючи предмет на четвірку, часто згоджувався на трійку – стипендії ж все одно не буде. Тож тепер застерігає інших від такої помилки.
 
Завтра майбутні магістри складають другий іспит. Успіху!
 
Валентин Обрамбальський
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook