В НУБіП України успішно стартувала ІІ Міжнародна Літня школа «Досягнення природничих наук для забезпечення сталого розвитку»

20 липня 2016 року

 

Після копіткої підготовчої роботи: тривалих перемовин з партнерами, узгодження навчальної програми, конкурсного відбору учасників, спеціального приготування викладачів до проведення мульти-тематичного курсу, пошуку спонсорів та ентузіастів спільної справи під гаслом «Сталий розвиток для безпеки життя», 19 липня 2016 року на базі НУБіП розпочала свою роботу України ІІ Міжнародна літня школа.
 
Новий для нашого університету, проект під незвичною для більшості колег назвою «Міжнародна літня школа», вперше був апробований в минулому році на базі відокремленого структурного підрозділу НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж». Тож в цьому році було вирішено змінити масштаб події, організувавши її проведення, по-перше, в Києві, а, по-друге, ще й у нашому закордонному партнерському виші – Вроцлавському природничому університеті, для якого, до речі, це також новинка з амбіцією перетворитися на традицію.
 
Саме тому така численна група закордонних студентів, аспірантів, молодих та досвідчених професорів (разом 22 особи) прибули до нас на початку цього тижня для участі у ІІ міжнародній літній школі з красномовною назвою – Досягнення природничих наук для сталого розвитку.
 
 
А ще амбітна мета заходу – змінити споживацький стиль життя на екологічно орієнтований, не залишила байдужими міжнародні корпорації, які, на перший погляд далекі від органічного фермерстві, проте яким близька ідея екологічного менеджменту, турбота про здорове майбутнє наступних поколінь та збереження природних ресурсів. Саме тому, крім наших минулорічних спонсорів – міжнародних корпорацій Кока-кола та Сенгента, в цьому році нас підтримала компанія Баєр, а всі кави-брейки забезпечила мережа магазинів «Суші WOK». 
 
І ось перший день стартував – привітання учасникам від адміністрації університету, гостей та запрошених.
 
 
 
 
Ознайомлення з організацією навчальної роботи, змістом модулів, перебігом практичних занять та принципами виконання групових проектів.
 
Перша лекція професора Пьотра Новаковського (Вроцлавський природничий університет) на тему «М’ясо – цивілізація, навколишнє середовище та тварини» викликала значний інтерес, здивування наведеними фактами та захоплення від перспектив України щодо виробництва органічної тваринницької, в першу чергу м’ясної та молочної продукції. Пригадуєте, до речі, нашу попередню домовленість із зазначеним польським вишом щодо подвійних дипломів з магістерської спеціальності «Виробництво органічної молочної продукції». То ж всі наші заходи і перемовини з закордонними партнерськими університетами – це ланки системної роботи, спрямованої на розвиток співпраці та самовдосконалення з метою збільшення привабливості НУБіП України для потенційних студентів.
 
Попереду ще 4 дні реалізації досить інтенсивної програми української частини літньої школи, що передбачає теоретичні лекції, виїзні практичні заняття, цікаву і різноманітну культурну програму. Закордонні викладачі за час перебування в НУБіП України матимуть змогу налагодити контакти, поспілкуватися та обмінятися досвідом з колегами з різних структурних підрозділів університету. Зокрема, з факультетом землевпорядкування, ННІ лісового та садово-паркового господарства, ботанічним садом та Боярською лісовою станцією. Зауважте, переважна більшість лекторів літньої школи – це молоді науково-педагогічні працівники з досвідом участі у міжнародних проектах, публікування у рейтингових наукових збірниках, готові до співпраці.
 
 
Але найважливіше – це формальне і неформальне спілкування молоді між собою, будування ними справжніх партнерських стосунків на майбутнє, обмін культурними традиціями та європейськими цінностями.
 
 
 
 
Всі присутні на урочистому відкритті мали змогу відчути ту особливу атмосферу взаєморозуміння та бажання співпраці, що надихає нас на подальшу роботу, пошук талановитих студентів та небайдужих науково-педагогічних працівників, їх підтримка та сприяння розширенню міжнародної співпраці.
 
Наталія Демешкант,
керівник Центру професійного розвитку кадрів, координатор міжнародної літньої школи
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook