Ректорат: вступна кампанія та підготовка корпусів і гуртожитків для нового поповнення студентів

18 липня 2016 року

 18 липня під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося чергове засідання ректорату. Відкриваючи його, ректор зупинився на поточній ситуації вступної кампанії. Станом на ранок приймальною комісією опрацьовано і допущено до конкурсу 6839 заяв вступників на базі школи за денною формою, в тому числі 534 заяв на контакт. Більше 38% абітурієнтів обрали наш університет першим-третім пріоритетом. Головне завдання на цей тиждень – прийом документів і проведення якісної профорієнтаційної роботи. 

 
Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша проінформував про хід вступної кампанії у відокремлених підрозділах. Скрізь вона проходить організовано. Триває підготовка гуртожитків до нового навчального року, школи першокурсника, яка цьогоріч пройде 8-10 серпня.
 
Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко акцентував увагу на проекті нового порядку присудження вчених ступенів. Підготовлені пропозиції вже направлені до Міністерства освіти і науки. На наступному тижні чекаємо результатів конкурсу наукових проектів молодих вчених.
 
Голова профкому співробітників Ростислав Тарасенко повідомив про початок третього заїзду в спортивно-оздоровчому таборі «Академічний», що на березі Чорного моря в місті Чорноморськ. У цьому році табір завантажений майже на 100%, проте бажаючі ще мають змогу придбати путівку на серпневі заїзди.
 
Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук доповів про підписані договори на навчання іноземних студентів та представив програму ІІ Літньої школи «Досягнення природничих наук для забезпечення сталого розвитку», яка розпочнеться завтра, 19 липня.
 
Традиційно про хід ремонтних робіт доповів проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко. Так, у гуртожитку №5 починається ремонт душової кімнати, завершується перекриття даху у гуртожитку №11 і починається у гуртожитку №9, у гуртожитку №8 буде проведений капітальний ремонт місць загального користування. На цьому тижні завершиться асфальтування доріг, які є на території університету, та почнеться ремонт доріжки, яка з’єднує корпус №1 та гуртожиток №11.
 
Ректор Станіслав Ніколаєнко доручив Валерію Іщенку, Сергію Кваші, директору ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Віталію Коваленку та директору студмістечка Сергію Стецюку максимальну увагу приділити ремонтам кімнат у гуртожитках, особливо тих, куди будуть поселені першокурсники. 
 
Перший проректор Ігор Ібатуллін доповів про хід збирання врожаю в навчально-дослідних господарствах. В Агрономічній дослідній станції вже зібрано понад 600 тонн зерна, а в НДГ «Великоснітинське» ім. Музиченка – 1500 тонн. Середня врожайність склала 60 центнерів с гектара. 
 
Підбиваючи підсумки, ректор дав ряд доручень. Зокрема, вченому секретарю Оксані Барановській – підготувати проект інформаційно-аналітичних матеріалів до серпневого засідання вченої ради. Ігорю Ібатулліну – внести пропозиції щодо організації науково-освітньо-технологічного центру на базі агрофірми «Колос», де студенти і викладачі університету зможуть проходити практику і стажування. Вадиму Ткачуку – контролювати витрати коштів, у зв’язку зі скрутною фінансовою ситуацією. Валерію Іщенку – ефективніше вживати заходів відповідно до програми енергозбереження. 
 
Також були розглянуті і інші питання життєдіяльності університету.
 
Денис Рудень
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook