Зліт студентів-лісівників з усієї Європи – Northern Europe Regional Meeting 2017 – пройде в Україні

2 липня 2016 року

     Нещодавно представники НУБіП України ознайомилися з лісовим господарством Латвії у рамках щорічного зльоту студентів-лісівників Northern Europe Regional Meeting 2016 (NERM’16), яку цього року організував місцевий осередок Міжнародної асоціації студентів-лісівників (IFSA) «Šalkone» Латвійського сільськогосподарського університету. У заході взяли участь представники 11 країн – Італії, Литви, Німеччини, Польщі, Словаччини, Туреччини, Фінляндії, Чехії, Швеції, України та приймаючої сторони.

  

     Щоденна програма була дуже насиченою і різноманітною. Учасники NERM’16 подорожували країною і відвідали найвизначніші місця та зустрілися із непересічними особистостями лісового сектору Латвії. Також взяли активну участь в обговоренні інновацій у лісовому секторі безпосередньо у Державному лісовому господарстві Латвії JSC «Latvia’s State Forests», відвідали Латвійський державний лісівничий дослідницький інститут «Silava», завітали на виробництво шпону, гідравлічних систем для машин і механізмів лісового сектору Baltrotors, побачили найбільший у Прибалтиці розсадник «Strenči», дендрарій Kalsnavas. І це далеко не все. Крім того, вони відвідали історичні та туристичні місця, познайомилися з місцевою культурою та традиціями, провели загальний семінар щодо інновацій у лісовому секторі країн Європи.

  

     Повернулися з масою вражень, нових знань, знайомств. Аналогічний захід пройде наступного року в Україні, тож маємо максимально представити лісову галузь. Запрошуємо всіх охочих долучитися до його проведення.

Катерина Королевська, Катерина Тосенко,
студентки 4 курсу
ННІ лісового і садово-паркового господарства,
Ганна Лобченко,
асистент кафедри лісової меліорації
і оптимізації лісоаграрних ландшафтів 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook