Перемога танцю

13 квітня 2016 року

Уже вшосте цьогоріч Вітебська ордена «Знак пошани» державна академія ветеринарної медицини приймала Міжнародний міжвузівський фестиваль сучасного танцю «Зроби крок вперед!», який пройшов за підтримки Федерації Профспілок Білорусі та Білоруського республіканського союзу молоді. Традиційно цей фестиваль проходить у перші квітневі дні, і Вітебськ стає центром танцювальної феєрії студентства.

  

Завдяки сприянню ректорату Національного університету біоресурсів і природокористування України та благодійного фонду «Голосіївська ініціатива 2020» у фестивалі взяв участьхореографічний ансамбль «Сузір’я DANCE» під керівництвом старшого викладача кафедри культурології Ольги Сауріної.

 

Все, що відбувалося у Вітебську, переповнило наших танцюристів емоціями, враженнями, позитивом. Це і тепла зустріч організатора фестивалю, а тепер – заступника начальника Управління майна і реалізації спеціальних проектів ФПБ Артема Ігнатенка, і знайомство з учасниками із Євразійського національного університету імені Л.Н. Гумельова (Казахстан) та Санкт-Петербурзького гуманітарного університету Профспілок (Росія), і постійна підтримка ректора Вітебської академії ветеринарної медицини Антона Івановича Ятусевича, і «фішка» цьогорічного свята – акція «В Рік культури – танець кожному» (тобто, фестиваль став відкритим – будь-який бажаючий зміг відвідати концерти за запрошенням квитки), і постійна трансляція фестивальної програми на Білоруському телебаченні (до речі, на телебаченні виступили і наші танцюристи, і керівник ансамблю Ольга Сауріна).

Особливе захоплення викликало місце проведення конкурсної програми – Національний академічний драматичний театр імені Я. Колоса, де три дні на сцені панував Його величність танець. У перший – виступили колективи, що представляють «елітарні» види сучасної хореографії (модерн, джаз-модерн, контемпорарі). Також були показані одноактні балети на тему «Геометрія почуттів». У другій – учасники зарядили глядача неймовірною Енергетикою Вуличних танців, після чого воювали в «DANCE-BATTLE».

Фестиваль став і конкурсом, і спілкуванням, і творчими зустрічами, і освітнім майданчиком, в рамках якого пройшли майстер-класи від знаменитостей в галузі хореографії – свої секрети для молоді розкривали магістр Академії балету ім. Ваганової Ольга Лабовкіна, директор, балетмейстер Заслуженого колективу Республіки Білорусь театру сучасного танцю «Alexis»Олександр Зенченко і директор, хореограф, танцюрист «Leggo dance studio» з м. Брест, член спільноти провідних хореографів Білорусі в Street Dance Олександр Натаров. Вперше до ареопагу професіоналів приєдналася художній Керівник Заслуженого аматорського колективу ансамблю танцю «Ровесник» Республіканського палацу культури Профспілок Тетяна Семченко

Головою журі в цьому році став народний артист Білорусі, художній Керівник балету Національного академічного Великого театру опери і балети Юрій Троян. «Приємно бути присутнім на такому незвично фестивалі, – зазначив метр білоруської стіни. – І радує, що він набув статусу міжнародного. Це говорить про його якості, професіоналізм та популярність і серед молоді. Бажаю, щоб і через 20, 30, 50 років фестиваль продовжував відкривати нові імена і залучати до своєї ауру все нових учасників».

Але ви, шановні читачі, звичайно, чекаєте результату танцювальних батлів? Так от: серед близько 50 заявлених для участі колективів хореографічний ансамбль «Сузір’я DANCE » під керівництвом старшого викладача кафедри культурології Ольги Сауріної посів почесне третє місце!

Вітаємо переможців і чекаємо нових виходів творчих колективів на міжнародну арену!

Ірина Майданюк,
завідувач кафедри культурології 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook