Ректорат: готуємося зустрічати вступників

9 березня 2016 року

     12 березня у День відкритих дверей в університеті підведемо риску під профорієнтаційною роботою. Цими словами ректор Станіслав Ніколаєнко відкрив чергове засідання ректорату. Особлива увага керівництва вишу – тим факультетам і спеціальностям, на які конкурс традиційно залишається низьким. Цьогоріч до проблем неспроможності скласти ЗНО, низького рівня знань випускників шкіл, додається і зменшення їх загальної кількості майже на 30 тисяч. Тож конкуренція за вступника буде висока.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, правових і соціальних питань Володимир Курило повідомив про збори трудового колективу санаторію-профілакторію, де працівників ознайомили з алгоритмом перетворення цього підрозділу в університетський медичний центр.

    Учений секретар Оксана Барановська зупинилася на новому порядку присвоєння вчених звань. Як і передбачалося, серед критеріїв – участь у міжнародних конференціях, публікації у виданнях, що входять до науко-метричних баз, володіння англійською мовою на рівні В2 та інші. Секретаріат вченої ради готує роз’яснення, які будуть оприлюднені на офіційному сайті.

     Голова профкому студентів і аспірантів Олексій Муравський закцентував увагу на роботі зі столичною владою та депутатами міської ради щодо упорядкування пішохідних доріжок на території університету та облаштування спортивного майданчику біля восьмого гуртожитку.

     Голова профспілкової організації працівників Ростислав Тарасенко проінформував про засідання профкому, на якому затверджений бюджет на 2016 рік, розглянуті перспективи проведення оздоровчої кампанії студентів, співробітників та їх дітей.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук доповів про хід переговорів з посольствами В’єтнаму та Туркменістану щодо залучення студентів на навчання до нашого університету. За його пропозицією на наступному розширеному засіданні ректорату розглядатиметься питання запровадження чотирьох англомовних магістерських програм.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко повідомив, що сьогодні стартувала робота цеху з виробництва меблів для гуртожитків. Окрім того, у гуртожиток №2 вже завезено 50 дверей, які встановлять замість зношених. Проректор зазначив, що на часі – і традиційне весняне упорядкування та благоустрій території університету.

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша коротко проаналізував стан навчального процесу і повідомив, що триває реорганізація структури на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології, де будуть об’єднані кілька кафедр.

     Про роботу підрозділів і плани на поточний тиждень доповіли їх керівники: відділу кадрів – Микола Михайліченко, науково-дослідної частини – Володимир Отченашко, навчального відділу – Оксана Зазимко, планово-фінансового відділу – Наталія Дробот, відділу комплексної безпеки і охорони – Василь Моісеєв, спеціального відділу – Валерій Бевз, ННЦ виховної роботи та соціального розвиткуВіталій Коваленко, відділу інноваційної діяльності та трансферу технологій – Василь Туринський, головний бухгалтер Тетяна Кондрицька та завідувач кафедри військової підготовки Анатолій Есаулов.

     На завершення ректорату очільник університету Станіслав Ніколаєнко доручив Сергію Кваші контролювати хід підготовки до Дня відкритих дверей та Дня університету, Валерію Іщенку – дотримуватися термінів проведення ремонтних робіт, Володимиру Отченашку – вивчити досвід функціонування спеціалізованих вчених рад відповідно до нового переліку спеціальностей, Василю Туринському – провести навчання зі співробітниками навчально-дослідних господарств про проходження в них практики студентами.

     Також були розглянуті й інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень


 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook