Ректорат: маємо організовано завершити 2015-й рік і розпочати новий

21 грудня 2015 року

     21 грудня відбулося чергове засідання ректорату. Відкриваючи його, ректор Станіслав Ніколаєнко зазначив, що наближається завершення року і тому треба підбити підсумки роботи. Разом з тим, не знімаються питання енергозбереження в університеті, контролю за екзаменаційною сесією, активізації профорієнтаційної роботи тощо. Власне про це і йшла мова далі.

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша зазначив, що завершилися захисти магістерських робіт, але серед них справді інноваційних ідей і проектів низький відсоток. Означене потрібно врахувати на майбутнє і корегувати теми, націлюючи студентів на провадження досліджень. У профорієнтаційній роботі і залученні слухачів на підготовче відділення взятий курс на публікації оголошень в регіональних ЗМІ, персональні зустрічі викладачів з вступниками. На січень 2016 року заплановане навчання для керівників факультетів і ННІ, зокрема з навчально-методичної роботи. Про графік та їхній зміст буде повідомлено додатково.

     Вчений секретар Оксана Барановська представила проекти порядків денних на засідання розширеного ректорату та вченої ради. На останній планується заслухати звіт декана факультету аграрного менеджменту Анатолія Остапчука про виконання плану реалізації програми «Голосіївська ініціатива – 2020» у 2015 році. Також готовий проект плану роботи ректорату на січень 2016-го. У другій половині місяця передбачається стажування деканів факультетів і директорів ННІ. Звіти ж структурних підрозділів заслуховуватимуться на початку лютого.

     Начальники відділів навчального – Оксана Зазимко, кадрів – Микола Михайліченко, планово-фінансового – Наталія Дробот, спеціального – Валерій Бевз та головний бухгалтер Тетяна Кондрицька доповіли про діяльність підрозділів та план роботи на поточний тиждень.

    Помічник ректора Денис Рудень повідомив про підсумки зустрічі ректора зі студентами, проблемні питання, які на ній піднімалися. Проректорам та деканам дані відповідні доручення щодо врахування пропозицій студентства.

     Про порівняння цін в їдальнях університетів столиці проінформував голова профкому співробітників Ростислав Тарасенко. Зокрема, здійснена контрольна закупка в закладах харчування КНУ ім. Т. Шевченка показала, що саме в ціновій політиці відмінності практично відсутні. Проте наші їдальні потребують розширення асортименту страв.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук доповів, що на базі науково-дослідної частини і міжнародного відділу створена група фахівців із підтримки і супроводження заявок на отримання наукових грантів, які подаються в закордонні, міжнародні фонди і установи. Необхідні консультації надаватимуться з січня 2016 року. Проректор повідомив, що декани та директори отримали пропозиції про корегування вартості навчання у наступному році. Триває збір пропозицій і побажань від керівників цих підрозділів.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко повідомив про хід робіт в 3-му корпусі, а також про початок ремонтів у 87-й аудиторії 1-го корпусу та перекриття даху на 12-му корпусі. Завершуються ремонти місць загального користування на 8-9-их поверхах 9-го гуртожитку. Університет закупив більше 120 газових плит, які протягом січня будуть встановлені в гуртожитках на зміну застарілим.

     Підсумовуючи засідання, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень: Сергію Кваші – проаналізувати рекомендації кліматичного форуму в Парижі та заслухати інформацію на вченій раді, Вадиму Ткачуку – підготувати зустріч делегації Китайської народної республіки 22 грудня, моніторити якість харчування в студентських їдальнях, розробити план наповнення бюджету університету на 2016 рік, Валерію Іщенку – реалізовувати програму енергозбереження, контролювати хід будівельно-відновлювальних робіт в корпусі №3.

     Були розглянуті також і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень
 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook