Студенти Київської православної богословської академії опановуватимуть військовий фах у нашому університеті

17 вересня 2015 року

     17 вересня підписано договір про співпрацю між Національним університетом біоресурсів і природокористування України та Київською православною богословською академією.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін і ректор академії митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній своїми підписами скріпили документ, який передбачає навчання її студентів за програмою підготовки офіцерів запасу на кафедрі військової підготовки університету.

     Хай вас не дивує, що студенти-богослови опановуватимуть ази військової справи. Пригадаймо, скільки військових капеланів сьогодні знаходяться у складі діючих армійських частин у зоні АТО. Найкращим прикладом тому – отець Константин, який теж входив до складу делегації: він постійно перебуває в зоні АТО, у 101-й бригаді.
     Тож керівництво академії має на меті готувати на нашій кафедрі дві групи з бакалаврату цього вишу. Цілком вірогідно, саме вони з часом забезпечуватимуть ротацію військових капеланів.
     Нагадаймо, за новою постановою КМУ на офіцерів запасу вже можуть навчатися всі бажаючі – повторимо, всі! – до 40-річного віку.

    

     Завідувач кафедри військової підготовки Анатолій Есаулов ознайомив гостей з матеріально-технічною базою, яка на сьогодні залишається однією з кращих серед військових підрозділів вишів України, розповів про цьогорічні польові збори офіцерів запасу.

 

     У найближчих планах – також кількаденні навчальні збори на базі університетської кафедри військової підготовки тих священників, які будуть направлятися в зону АТО.

Валентин Обрамбальський

 


 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook