Нарада з деканами факультетів та директорами ННІ: якість освітнього процесу та якість роботи НПП

15 вересня 2015 року

     14 вересня під головуванням проректора з навчальної і виховної роботи Сергія Кваші за участю першого проректора Ігора Ібатулліна та керівників відповідної служби відбулася чергова нарада з деканами факультетів та директорами ННІ. 

     Сергій Кваша підвів підсумки роботи університету за минулий тиждень та зосередив увагу керівників підрозділів на поточних проблемах і завданнях. Зокрема, він вкотре акцентував, що 2015-2016 н.р. – це рік роботи кафедр.

     Ігор Ібатуллін нагадав присутнім про затверджене Положення про планування та облік роботи науково-педагогічних працівників НУБіП України. З його основними положеннями можна ознайомитися на сайті університету у рубриці «Офіційні документи». Проректор звернув увагу присутніх на тому, що в процесі ознайомлення з методикою планування та обліку всіх видів робіт серед працівників університету виникли певні пропозиції щодо зміни деяких критеріїв та показників. Проте керівництво університету не бачить необхідності у їх зміні, оскільки в цілому подані пропозиції є необґрунтованими. На недоцільності зміни правил наголосив і директор ННІ лісового і садово-паркового господарства Петро Лакида. Таку позицію підтримали майже усі керівники структурних підрозділів університету.

 

     Разом з цим, якісна робота структурних підрозділів сьогодні залишається ключовим питанням в діяльності університету. Тому з метою щорічної оцінки кафедр, факультетів та ННІ буде визначатися їх рейтинг. Наталія Шевченко ознайомила з основними критеріями і показниками оцінювання кафедр, факультетів та ННІ. Анатолій Шостак додав, що запровадження такого рейтингу сприятиме самооцінці, самоаналізу та самокорекції.

 

     Ігор Ібатуллін ознайомив присутніх з Постановою Кабінету Міністрів України № 656 від 19 серпня 2015 року «Деякі питання реалізації статті 54Закону України «Про вищу освіту», в якому затверджено Порядок затвердження рішень про присвоєння вчених звань, який вступає в дію з 1 січня 2016 року. У зв’язку з цим всі науково-педагогічні працівники, які відповідають нинішнім вимогам, мають прискорити процес підготовки необхідних документів.

     У продовження теми стосовно оголошеного навчального року «роком кафедр» та як результат проведення зборів завідувачів кафедр Сергій Кваша звернувся до присутніх із пропозицією організувати деканами факультетів та директорами ННІ збори НПП факультетів (ННІ) з метою визначення основних напрямів розвитку кафедр на 2015-2016 н.р. та привернути увагу НПП до підвищення рівня викладання. Перед деканами та директорами поставлено завдання скласти графіки проведення таких зборів та узгодити їх із навчальним відділом, що також братиме участь у їх організації.

     Далі доповідали декани агробіологічного факультету та факультету захисту рослин, біотехнологій та екології про виконання графіку навчальних і виробничих практик в НДГ НУБіП України. Віктор Забалуєв відзвітував про відправку сьогодні до ВП НУБіП України «Навчально-дослідного господарства «Ворзель» 30 студентів, до «Великоснітинського навчально-дослідного господарство ім. О.В. Музиченка» – 18 студентів та до Агрономічної дослідної станції – 13 студентів в рамках навчальної практики із рослинництва, землеробства та кормовиробництва. Віктор Олексійович привернув увагу присутніх до зрушення якісних показників проходження практики, зокрема у покращенні умов проживання та харчування. Микола Доля доповів про побажання студентів щодо організації їх практичної складової навчання. 

     Про стан підготовки акредитаційних справ з підготовки магістрів доповіли декани факультетів інформаційних технологій Олена Глазунова, конструювання та дизайнуЗіновій Ружило та директор ННІ післядипломної освіти Марія Кулаєць.

 

     Оксана Зазимко наголосила про необхідність розміщення розкладу занять на сайтах факультетів (ННІ), оформлення заяв НПП для викладання дисциплін англійською мовою.
     Олена Колеснікова повідомила про проведення атестації викладачів щодо рівня знань з англійської мови для викладання профільних дисциплін у вівторок 15 вересня 2015 року у 17 корпусі (ауд. 222) о 14.00.

Людмила Макодзей,
Олена Колеснікова

 

 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook