Молоді вчені готуються до наступного навчального року

5 липня 2015 року

     2 липня 2015 відбулося розширене засідання Ради молодих вчених НДІ економіки і менеджменту. На порядку денному були організаційні питання діяльності Ради. В роботі Ради взяли участь директор НДІ економіки і менеджменту Талавиря Микола Петрович, декан економічного факультету Діброва Анатолій Дмитрович, голова Ради заслужених вчених Національного університету біоресурсів і природокористування України Терещенко Віктор Кирилович. Учасниками заходу стали запрошені гості: голова Спілки молодих вчених Національного університету біоресурсів і природокористування України Галат Марина Владиславівна, голова Ради аспірантів університету Даценко Ірина Миколаївна, голова Ради молодих вчених гуманітарно-педагогічного факультету Прохорчук Олександр Михайлович, які виступили у обговоренні діяльності Ради і перспектив роботи на наступний рік.

     Першим питанням порядку денного було обрання заступників голови Ради. Заступником голови ради з питань координації діяльності молодих вчених на факультеті аграрного менеджменту обрано Четверик Олену Вікторівну, заступником з питань взаємодії з аспірантами – Ільчак Ольгу Вікторівну. Секретарем Ради переобрано Добрівську Мар’яну Володимирівну. Рішення були прийняті одноголосно відкритим голосуванням.

     На засіданні було обговорено питання організації роботи Ради у 2015/2016 навчальному році. Виступив декан економічного факультету Діброва Анатолій Дмитрович, який наголосив на проблемах організації діяльності Ради та вніс пропозиції щодо її поліпшення. Підтримав ці побажання і директор НДІ економіки і менеджменту Талавиря Микола Петрович, який вказав на важливість для злагодженої роботи розробки плану діяльності Ради на наступний рік. У результаті обговорення Радою було прийнято рішення збиратися перший четвер кожного місяця. 

 

     Після переобрання слово для виступу надано було Прохорчуку О.М. Він поінформував присутніх про створення і плани щодо функціонування «Школи молодого дослідника». Ця школа вже працює на гуманітарно-педагогічному факультеті і факультеті ветеринарної медицини та є особливою організаційно-педагогічною формою навчально-наукової діяльності студентів. Особливостями даної школи є орієнтація на гуманізацію освітнього процесу, популяризацію і систематизацію наукових знань, запровадження ідей вільного виховання, створення середовища дослідників, а також ситуації успіху при проведенні наукових досліджень. Для досягнення поставлених завдань «Школа молодого дослідника» використовує методи групового впливу, проективні методики, методи проблемно-розвивального навчання. Висвітлення і популяризація даної школи, як і діяльності молодих вчених університету, також передбачає функціонування відеоканалу на відеофайлохостингу на ресурсі «Youtube» посилання на Інтернет ресурс

     Молоді науковці економічного факультету і факультету аграрного менеджменту охоче підтримали пропозицію запровадження і організації діяльності такої школи. Тож побажаємо їм успіхів і наснаги у цій справі!

М.В. Галат,
голова Спілки молодих вчених


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook