Поліпшуємо підготовку магістрів на факультеті тваринництва та водних біоресурсів

19 травня 2015 року

     Птахівнича галузь України потребує нині висококваліфікованих фахівців, що зумовлено впровадженням новітніх технологій та інноваційних підходів у технологічний процес і організацію виробництва. Тому підготовка магістрів є нагальним питанням сьогодення. Реалізація магістерської програми «Птахівництво» на факультеті тваринництва та водних біоресурсів передбачає ознайомлення студентів із результатами та практичним досвідом роботи провідних світових і вітчизняних компаній, які забезпечують нині прогрес птахівництва в Україні. Більше 20-и років на ветеринарному ринку країни успішно працює ТОВ «Біотестлаб» – українське науково-виробниче підприємство, яке здійснює комплексний ветеринарний супровід тваринницьких господарств, має багаторічний досвід роботи з розробки і виробництва ветеринарних препаратів, дезінфекційних засобів та активно впроваджує інноваційні розробки у практику роботи птахівничих підприємств.

     Тривала співпраця науково-педагогічних працівників кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві і співробітників підприємства сприяла проведенню науково-практичних семінарів-тренінгів для студентів факультету. Досвід їхнього проведення показав зацікавленість студентів знайомитися з інноваціями, зокрема, вітчизняного виробника. В свою чергу, фахівці ТОВ «Біотестлаб» зуміли на високому рівні означити свої досягнення та кваліфіковано представити роботу виробничих підрозділів.

     Програма семінару «Інноваційні рішення для птахівницьких підприємств», який проходив у березні-квітні в умовах навчальних лабораторій кафедри та лабораторного корпусу Центру сучасної діагностики компанії, передбачала проведення теоретичних і практичних занять студентів. А по завершенню семінару-тренінгу – засідання «круглого столу» для обговорення результатів та оцінки набутих слухачами знань.

     Під час проведення занять студенти ознайомилися з методами діагностики, сучасними комп’ютерними програмами годівлі сільськогосподарської птиці та випробували їх, отримали інформацію про проведення ветеринарно-санітарних заходів у птахівничих господарствах, поширення інфекційних захворювань та заходи щодо їх профілактики. Зустрічі з фахівцями викликали у студентів багато питань, на які було отримано вичерпні відповіді, а також бажання працювати у компанії, серед працівників якої також наші випускники.



     Сподіваємося і надалі продовжувати плідну співпрацю з ТОВ «Біотестлаб» для підготовки висококваліфікованих фахівців для птахівничої галузі.

Н. Пономаренко,
професор кафедри технологій
у птахівництві, свинарстві та вівчарстві

 


 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook