Вступна кампанія 2024: День відкритих дверей зібрав понад 2 тисячі школярів Києва, області та інших регіонів України

9 листопада 2023 року
  9 листопада. В Голосієві відносно тепло, безвітряно, без опадів і дуже-дуже людно. Голосіївський провулок і значна частина вулиці Героїв оборони вщент заповнені шкільними автобусами з номерами Київської області і Києва. І причина всьому цьому – День відкритих дверей для школярів Києва і столичної області та інших регіонів, який зібрав у стінах НУБіП України 1750 юнаків та юнок. Ще кількасот потенційних абітурієнтів долучилися до них у дистанційному форматі.

  Університет активно попрацював з міським, обласним та районними управліннями освіти та скористався з можливостей, що їх надає співпраця НУБіП України з Київською обласною державною адміністрацією, з якою укладено відповідний договір про співпрацю. Як результат, десяток великих лекційних аудиторій у чотирьох навчальних корпусах плюс актова зала 3-го корпусу були заповнені креативною і небайдужою молоддю.

 

 

 

 

 

 

  І хоча зараз ректор Станіслав Ніколаєнко перебуває у відрядженні – бере участь у спільному Україно-польському ректорському семінарі, – він підготував до юних гостей відеозвернення. У якому розповів про 125-річну історію університету, сьогодення і перспективи розвитку, численних випускників (а серед них 114 народних депутатів, двоє з яких очолювали парламент за роки незалежності України, 24 – голосували за проголошення Незалежності України, працюють наші випускники і в нинішньому складі ВРУ).

 

  Очільник університету спинився на якості освіти: сьогодні до послуг студентів – більше 400 сучасних навчальних, навчально-наукових і навчально-науково-виробничих лабораторії (і якби не війна, їх було б ще більше). Такими показниками може похвалитися мало який український виш. За випускниками НУБіП – агрономами, інженерами, лікарями ветеринарної медицини та іншими – з відповідною оплатою праці і різними бонусами стоїть черга з бізнесу. Звісно, за умови, що вони сумлінно навчалися. Сьогодні заледве не в кожній успішній українській чи зарубіжній компанії, що працюють на ринку України і так чи інакше дотичні до аграрного сектору, – у штаті є фахівці з дипломом НУБіП.
  Продовжуючи зустріч, відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський розповів про особливості вступної кампанії у 2024 році, акцентуючи увагу на основних правилах вступу. Та окремо наголосив: кожен може звернутися до працівників приймальної комісії і отримати детальну консультацію за питаннями, які цікавлять чи турбують. Тут завжди допоможуть.

 

  Та студентське життя – то не лише навчальний процес, про якість якого постійно дбає ректорат, але й своєрідний «пазл» з можливостей для соціального розвитку для студентства (про що говорив очільник сенату Студентської організації Олександр Вертелецький), творчого і спортивного розвитку (на чому спинилися завідувачі кафедр – фізичного виховання Микола Костенко і культурології Ірина Майданюк). І по закінченні зустрічі можна було побачити, як потенційні абітурієнти цікавилися творчими колективами університету і спортивними секціями, до яких можна долучитися, ставши першокурсником. Враховуючи реалії воєнної пори, завідувач кафедри військової підготовки Валерій Шевчук ознайомив присутніх з можливостями здобуття тут воєнних знань та офіцерського звання.

 

  До та після офіційної частини, в ході зустрічей на кожному факультеті та ННІ, гостям були презентовані відповідні спеціальності та освітні програми, навчальні та наукові цікавинки. Багато з останніх були яскраво презентовані на традиційній виставці у гербовій залі 3-го корпусу.

 

 

 

  Результат зустрічі покаже вступна кампанія-2024. А практика останніх років свідчить: серед зарахованих на перший курс більшість тих, хто визначився з вибором університету і фаху саме після відвідин Дня відкритих дверей.

Валентин Обрамбальський
 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook