Установча зустріч юних геніїв і аристократів відбулася!

26 вересня 2023 року

  25 вересня в «ректорській залі» Ботанічного саду НУБіП України зібралися найактивніші студенти різних підрозділів університету. Вони прийшли за власним бажанням, відгукнувшись на клич Студентського сенату:
«Маєш бажання приєднатися до нашого історично-інтелектуального клубу? Маємо для тебе чудову новину! Якщо ти цікавишся обговоренням соціально-важливих тем нашої країни, аналізом історичних подій і постатей, то цей клуб – твоє місце. Дата: 25 вересня. Час: 16:00. Місце: Ботанічний сад (ректорський екоклас). На нашому заході ти матимеш можливість поспілкуватися з відомим громадським діячем Володимиром Гонським, а також вас очікує багато цікавинок. Якщо ти вмієш грати на гітарі, обов'язково бери її з собою! Не пропусти цю можливість стати частиною нашої активної спільноти! Чекаємо саме на тебе!»

  Така зустріч і створення спільноти студентської еліти назріла давно, – після кожної бесіди-концерту зі студентами різних факультетів до мене підходили молоді люди зі схожими запитаннями-проханнями: «Хочемо ще!» Відтак, цю прекрасну потребу юної душі і розуму до невпинного всебічного розвитку ми повинні стимулювати і задовольняти. Саме такі молоді люди, аристократи духу і чести, а не примітивні злодійкуваті пройдисвіти, мають згодом ставати державними діячами, керівниками усіх ланок державного і комерційного менеджменту, лідерами громадянських спільнот.
  Ми обговорили з присутніми засадничі питання існування нашого об’єднання, головні з яких – патріотизм, максимальна ініціатива студентів, добровільність, взаємоповага, різноманітність форм, змісту і методів тощо.
  Обговорили й перше тестове завдання, яке я поставив юним патріотам: що ми відповімо людині, яка повірила нацистським ідеологемам «русского міра» про те, що нас, Україну й українців, хтось «придумав»? З чого ми розпочнемо наші контраргументи?..

  Звичайно ж, ми знову чудово поспівали під акомпонимент гітар, принесених студентами. 1-курсник ФІТ Денис зіграв розкішний інструментальний етюд. А 4-курсниця факультету ветеринарної медицини Марина Коваленко зачарувала усіх піснями «Зродились ми великої години» (гімн ОУН і сучасних ЗСУ), «Пролягла дорога» Володимира Івасюка, а також власними авторськими піснями. Які ж Ви молодці, юні генії!

  Дякую голові науково-просвітницького сектору ССО Олександру Алєксєєву (ГПФ), його заступникові Віталію Топоринсьькому (ФКД) за організацію цієї дуже важливої події. Щира дяка також директорові Ботсаду Олександру Сливі, директору ННЦ ВРіСР Сергієві Михнюку за сприяння, а начальнику відділу виховної роботи і студентських справ ННЦ ВРіСР Ларисі Нестереренко, заступнику декана АБФ Віталію Коваленку за особисту присутність і допомогу.
  Відзначу також, що найбільше студентів було з ННІ неперервної освіти і туризму й АБФ. До нових звитяг, перемог і відкриттів, друзі!

Володимир Гонський,
ННЦ виховної роботи і соціального розвитку

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook