В університеті невпинно зростає кількість англомовних викладачів фахових дисциплін

29 серпня 2023 року
  Вже традиційно на початку кожного семестру науково-педагогічні працівники, які планують викладати фахові дисципліни англійською мовою мають змогу підтвердити свій рівень та готовність.

  Так, 29 серпня за головування проректора з науково-педагогічної роботи Василя Шинкарука відбулося засідання в оновленому складі комісії, яка оцінювала рівень володіння іноземною мовою у науково-педагогічних працівників. Відкриваючи роботу комісії, Василь Дмитрович наголосив на важливості підтримки та посилення зростаючого тренду в підготовці студентів іноземною мовою та відкриття нових англомовних програм для задоволення попиту студентів, зокрема й іноземних, у навчанні в НУБіП України. Важливо забезпечувати викладання все більшої кількості дисциплін англійською мовою для плідної міжнародної співпраці з освітньо-науковою світовою спільнотою як самих студентів, так і викладачів. При цьому не менш важливим при викладанні англійською мовою, на переконання Василя Дмитровича, є елементи педагогічної майстерності, які варто застосовувати для зацікавлення аудиторії та інтерактивного формату занять.
 
  Члени комісії – завідувач кафедри іноземної філології і перекладу Світлана Амеліна, в.о. завідувача кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей Наталія Яременко, доцент кафедри англійської філології Світлана Качмарчик та старший викладач цієї ж кафедри Наталія Ямнич, керівник Центру вивчення іноземних мов Наталія Харчук і заступник начальника навчального відділу Олена Колеснікова заслуховували доповіді викладачів із презентаціями фахових дисциплін, які вони планують викладати англійською мовою.
 Цього разу до когорти науково-педагогічних працівників, яких допущено до викладання навчальних дисциплін англійською мовою на підставі сертифікатів та дипломів викладача англійської мови приєдналися: Олена Кваско, завідувач кафедри екобіотехнології та біорізноманіття; Михайло Сопіга, доцент кафедри філософії та міжнародної комунікації, а також Інна Костенко, старший викладач кафедри економічної кібернетики.
 
 
 За результатом співбесіди атестовано: В’ячеслава Мацюка, професора кафедри транспортних технологій та засобів у АПК; Олексія Полуніна, професора кафедри психології; Катерину Сисак, доцента кафедри вищої та прикладної математики; Марію Голєву, асистента кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Юлію Темну, асистента кафедри геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі.
 Усім викладачам, які мають бажання долучитись до викладання фахових дисциплін англомовним групам студентів, але ще відчувають необхідність підвищити свій рівень володіння іноземною мовою, рекомендовано проходження тренінгів і відповідних курсів, в тому числі й організованих Центром вивчення іноземних мов (https://nubip.edu.ua/node/53598) на гуманітарно-педагогічному факультеті. Спільне побажання членів комісії претендентам – брати за основу іноземні джерела, готуючи навчально-методичні матеріали для викладання дисциплін англійською мовою.

  Отож, вітаємо колег та бажаємо творчої і плідної співпраці зі студентами по опануванню дисциплін відповідного фаху англійською мовою в мирній процвітаючій Україні!

 
 
Олена Колеснікова,
заступник начальника навчального відділу

з магістерських програм, секретар комісії 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook