Успішний перший тиждень навчальної практики для студентів першокурсників факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК

22 червня 2023 року

          Навчальна практика – наступний етап після лабораторних і практичних занять, що забезпечує перехід від теоретичного навчання до професійної діяльності студентів.

    Метою навчальної практики є ознайомлення студентів їз специфікою майбутнього фаху, отримання ними первинних професійних умінь із загальнопрофесійних та спеціальних навчальних дисциплін. Практика є першим кроком психологічної і професійної адаптації студента до виробництва. Навчальна практика дає можливість студентові вирішувати завдання, які покладені на виробничий персонал, нести відповідальність за роботу, що виконується, відчути себе учасником виробництва.

        Основні завдання навчальної практики:

– підготовка студентів до проходження навчальної практики;

– закріплення та поглиблення знань і умінь, отриманих при вивченні навчальних дисциплін;

– отримання умінь і первинних навичок з харчових технологій;

– ознайомлення з організацією роботи та структурою підприємств та організацій, а також із характером майбутньої професійної діяльності;

– розвиток інтересу до обраної спеціальності;

– виховання професійних якостей майбутнього фахівця шляхом залучення студентів до реальної професійної праці.

  Навчальна практика проводиться згідно програми, перший тиждень включав проходження вступного інструктажу, відвідування Народного музею хліба, українського виробника ферментованого слабогазованого безалкогольного напою-пробіотика ТОВ «Іт Ізі»,12 червня 2023 року студенти першокурсники відвідали Народний музей хліба.

    

 Дізналися студенти, відвідавши Музей хліба про історію хліба, його значення для людини, технологію виробництва хліба, походження основних зернових культур, про тих, хто виводить нові сорти зернових культур, вирощує його на полях, випікає на хлібних заводах та в пекарнях. української торговельної мережі продовольчих супермаркетів «Сільпо», кондитерський відділ.               

 Хліб святий

Це велике щастя на землі,

Коли хліб вродив, шумить колосся…

Він – святий на нашому столі,

Споконвіку так вважати довелося.

Хліб – святий, живий, від нього сила

Від народження він з нами і до скону днів,

Новосілля, сватання , хрестини…

Чільне місце в Україні він посів.

Хліб – святий, наш символ і, по праву,

Це його цілуємо завжди,

Щедрістю, гостинністю і славою

В короваї нашому цвісти.

  13 червня 2023 року наші першокурсники потрапили в найкрутішу компанію, а саме це український виробник ферментованого слабогазованого безалкогольного напою-пробіотика ТОВ «Іт Ізі».                            

     Студенти потрапивши в світ виробництва напою комбуча познайомилися з місією компанії – це популяризація унікальних переваг та видатного смаку легкої, чудово освіжаючої комбучі серед потенційних споживачів та звичайно ж з головними цінностями і це високі стандарти якості продукції та дбайливе ставлення до здоров'я клієнтів. 

     Далі познайомилися із виробництвом і це більше 1000 кв.м. виробничих приміщень з індивідуальним технологічним обладнанням, найвища якість сировини, контроль якості на всіх етапах виробництва (система безпеки харчових продуктів HACCP та сертифікація ISO 22000: 2018), високі санітарно-гігієнічні норми, сучасне ферментаційне відділення з екстрактором, системою промивання та маркування, лінією розливу та герметизації, усе обладнання ретельно очищається за допомогою CIP-мийки із застосуванням сертифікованих органічних дезінфікуючих засобів та маніпуляції з сировиною проводяться безконтактно в закритій стерильній тарі.

      Кульмінацією подорожі стала дегустація, першокурсники мали чудову можливість скуштувати комбучу і стати її вірними прихильниками, адже цей напій ще зі стародавніх часів відомий у Китаї як «еліксир безсмертя». Комбуча – це слабогазований ферментований напій на основі чаю, екстрактів фруктів, квітів, ягід. Саме завдяки багатому натуральному складу та процесу ферментації (бродіння) комбуча Eat Easy насичена пробіотиками, пребіотиками, детоксикуючими кислотами, ензимами, вітамінами. Вони допомагають кишечнику добре виконувати свої функції. Комбуча допомагає стежити за красою, ясністю думки та здоров'ям. Які ж смаки пройшли процедуру дегустації і отримали позитивні відгуки студентів:

  • комбуча класична;
  • яблуко та груша;
  • малина і шипшина;
  • гранат;
  • груша дюшес;
  • кола

            Студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК рекомендують всім скоштувати комбучу Eat Easy тому, що саме вона піднімає настрій, дає життєву енергію та покращує імунітет.

      14 та 15 червня 2023 року продовжили свою подорож і потрапили до української торговельної мережі продовольчих супермаркетів «Сільпо».

            Студенти-практиканти приїхавши ТРЦ «Respublika Park» відвідали найбільший в мережі дизайнерський супермаркет Сільпо, цей магазин представлений в стилі Диких Амазонських джунглів та святкового Ріо-де-Жанейро.

  

         Починається власне подорож студентів-харчовиків у джунглях Амазонії з відділу фруктів та овочів, далі посеред інсталяцій дерев, диких тварин і птахів, під величезними люстрами з ротанга розташований затишний фуд-хол з кількома кухнями світу. З джунглів потрапили до Ріо – це місто важко уявити без трьох речей: пляжів, карнавалу та футболу. Тому частина супермаркету – це зона стадіону, у якій розташовані солодощі від «Власної Кондитерської». Від стадіону через “Чізарню” Сільпо, в якій виготовляють авторські сири, можна потрапити до акведуку Каріока, яким ходить один із найстаріших у світі трамваїв Санта Тереза. І ось нарешті ми після побачених красот, опиняємося в світі ароматної випічки, де і буде проходити навчання від найкращих працівників цього відділу «Крафтяр». Саме тут нас навчали замішувати, формувати та випікати духмяну випічку й хліб. Студенти спробували в процесі зробити власноруч хліб, булочки, багети, слойки, пиріжки з різними начинками і звичайно ж в дегустаційній аудиторії спробувати власні шедеври. 

              .

           Дякуємо за можливість очного проходження навчальної практики ректорату, керівництву факультету.

Дякуємо всім хто приймає і прийме нас у себе на виробництвах, безмежно дякуємо Збройним Силам України за їхній потужний захист задля перспективного майбутнього нових поколінь!

 

Тетяна Розбицька, доцент,
керівник навчальної практики

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook