Студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК долучились до мирних акцій в підтримку України у Франції: Ми зробимо все, щоб синьо-жовті кольори продовжили свій визвольний рух

31 березня 2023 року
  Ми щодня дякуємо ЗСУ за боротьбу і захист, за можливість прокинутися зранку. Водночас треба пам’ятати, що наша незалежність і перемога України у цій війні залежить від кожного з нас. І боротися за неї треба не лише на передовій.
  Навчаючись у Вищій школі сільського господарства м. Ліль у Франції (за міжнародною програмою Еразмус+) ми душею і думками вдома, в Україні – в Києві, Херсоні, Енергодарі, Запоріжжі, Одесі – там, де залишились наші батьки, брати, сестри, бабусі й дідусі. Не можемо залишатися пасивними спостерігачами трагічних подій. Розуміємо, щоб війна закінчилася швидше, нам всім потрібно ще більше об'єднатися. Не тільки українцям, а всьому цивілізованому світу. Потрібно, щоб про нас, українців, не забували у світі, де немає війни, де немає комендантської години та повітряних тривог, де російські ракети посеред мирного міста не нищать багатоповерхівки з людьми.
  Ми можемо привертати увагу до України, долучаючись до мирних акцій в підтримку України, поширювати наші традиції, акцентувати нашу автентичність.
 
  Париж, Лілль часто є центрами проведення мітингів в підтримку України. Надзвичайно зворушливо, коли ти бачиш як на фасаді мерії міста вивісили синьо-жовті прапори в знак солідарності з українським народом.  Ейфелева вежа підсвічується  з українським колоритом, чути, як звучить гімн України. Проведення і участь в таких заходах – не тільки звернення до місцевої влади про військову та економічну допомогу, але й нагадування світові: війна не закінчилася. Ми були приємно здивовані, скільки іноземців долучаються до таких заходів. Дуже приємно чути слова підтримки: «Ви не самі тут, ми з вами». Це неймовірне відчуття, що нас чують та світ з нами. В очах людей ми бачимо сльози й сум, але заразом рішучість і силу. Протестувальники підтримують Україну, демонструють свою свідому позицію та підтримку.
   
  Усе, що нам залишається та що ми зобов'язані робити, – це бути рупором України, бо хлопці та дівчата воюють за нашу свободу, незалежність, майбутнє, а ми тримаємо свій фронт!
  І прийде час, коли один скаже "Слава Україні!", а мільйони відповідатимуть "Героям слава!" – Степан Бандера. Сьогодні ми це чуємо!

Слава Україні!

Героям слава!

 

 
Панченко Вероніка, Толок Єва, Мамєєва Єлизавета,

студенти факультету харчових технологій 
та управління якістю продукції АПК

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook