Роботодавці та академічна спільнота обговорили проєкти освітніх програм спеціальності 076 «Підприємництво та торгівля»

27 березня 2023 року
  23 березня 2023 року на кафедрі організації підприємництва та біржової діяльності економічного факультету відбулось розширене засідання з обговорення проєктів освітніх програм «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» спеціальності 076 «Підприємництво та торгівля» для здобувачів 2023 року вступу.
  Засідання було проведено у змішаному форматі, за участі роботодавців, академічної спільноти, а також здобувачів вищої освіти.
 
  Декан економічного факультету, д.е.н., професор Анатолій Діброва відкрив засідання та привітав усіх учасників. Він акцентував увагу на важливості обговорення проєктів наявних на економічному факультеті освітніх програм «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» зі спеціальності 076 «Підприємництво та торгівля» задля підвищення якості підготовки майбутніх фахівців усіх рівнів підготовки, а також враховуючи зміну назви спеціальності.
 
  Завідувач кафедри організації підприємництва та біржової діяльності, д.е.н., професор Микола Ільчук у своєму виступі привітав усіх учасників та представив основні пропозиції подані робочими групами на 2023 рік. 
  Завідувач кафедри бізнес-економіки та підприємництва Київського національного економічного університету ім. В. Гетьмана, д.е.н., професор Інна Репіна долучилась до обговорення та внесла свої пропозиції щодо удосконалення ОПП «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» магістерського рівня підготовки та ОНП «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» для здобувачів ступеня доктора філософії.
 
  Професор кафедри екологічного менеджменту та підприємництва Київського національного університету ім. Т. Шевченка, д.е.н., професор Галина Купалова внесла пропозиції для обов’язкових дисциплін та вибіркових блоків ОПП «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» бакалаврського та магістерського рівнів підготовки здобувачів вищої освіти.
 
  Завідувач кафедри економіки, підприємництва та туризму Поліського національного університету, д.е.н., професор Наталія Валінкевич під час обговорення внесла пропозицію посилити фокус та особливість в ОПП «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» магістерського рівня та надала рекомендації щодо уточнення назв дисциплін ОНП «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» для підготовки здобувачів ступеня доктора філософії.
 
  Ректор Київського кооперативного інституту бізнесу і права, д.е.н., професор Ігор Охріменко надав свої пропозиції щодо уточнення назв деяких дисциплін до представлених на розгляд освітніх програм.
 
  Учений секретар ННЦ «Інститут аграрної економіки», д.е.н., професор Олександр Шпикуляк більш детально зупинився на аналізі та пропозиціях, що стосуються проекту ОНП «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» для підготовки здобувачів ступеня доктора філософії.
  Доцент кафедри економіки та підприємництва ім. проф. І. Брюховецького Сумського національного аграрного університету, к.е.н., доцент Сергій Башлай зупинився на особливостях підготовки наявних освітніх програм зі спеціальності 076 «Підприємництво та торгівля» в НУБіП України, а також сформулював своє бачення щодо змісту деяких дисциплін у зв’язку зі зміною назви спеціальності у 2023 році.
 
  До розширеного засідання також долучились роботодавці освітніх програм: директор ТОВ «Мінераліс України»; к.е.н., доцент Юрій Ліпський; директор ТОВ «Сатіва» Віталій Оверченко; менеджер з розвитку бізнесу відділу фінансових рішень компанії «Сингента», к.е.н, доцент Юрій Рубан; експерт товарних біржових ринків та консультант ТБ "Українська енергетична біржа" Анатолій Стоянов. Більшість з них детальніше зупинившись на практичній складовій навчального процесу здобувачів.
  Представники від здобувачів усіх рівнів освітніх програм, а саме: бакалавр Віталій Рябишенко, магістр Владислав Стасюк та аспірант Микола Водніцький доповіли про результати опитування щодо оцінки якості освітніх програм.
  Підсумовуючи, завідувач кафедри Микола Ільчук подякував усім за плідну роботу та надані пропозиції, які будуть обов’язково враховані робочими групами та внесені до освітніх програм спеціальності 076 «Підприємництво та торгівля» для здобувачів 2023 року вступу.
 
Валентина Яворська, Людмила Березовська, Віталій Радько,
гаранти освітніх програм
спеціальності 076 «Підприємництво та торгівля»

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook