На звуженому ректораті: завершити 2014 рік маємо організовано

22 грудня 2014 року

 22 грудня відбулося традиційне засідання звуженого ректорату університету. Ректор Станіслав Ніколаєнко у вступному слові закликав колег до організованого завершення 2014-го року, доведення розпочатих справ до логічного довершення. Особливо це стосується фінансово-економічної діяльності.

Про хід екзаменаційної сесії проінформував проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша. Він також повідомив про активізацію наповнення електронного фонду наукової бібліотеки. Так, протягом останнього часу з авторами підручників, посібників, методичних видань укладено більше 600 договорів на передачу інтелектуальних прав університету. Сергій Миколайович спинився і на проведенні профорієнтаційної роботи, відзначивши, що ця робота проводиться системно –  всі факультети, викладачі закріплені за конкретними областями та школами. Науково-педагогічні працівники, які відвідують школи і мотивують до вступу в наш університет випускників, публікують коротенькі звіти на інтернет-сторінках кафедр. 
 
Учений секретар Оксана Барановська ознайомила присутніх із проектами порядків денних ректорату, який відбудеться 23 грудня о 9 годині, та засідання вченої ради, яке заплановане на 24 грудня о 15-00.
 
Проректор з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко повідомив про початок зменшення подачі тепла у навчальні корпуси. А ще – минулого тижня в теплицях ботанічного саду змонтовано котел на твердому паливі. Це дасть змогу зберегти цінні рослини в умовах можливого відключення центрального опалення. Також Валерій Васильович доповів про початок геодезійних робіт на Тихому озері, де планується звести екологічне містечко університету.
 
Начальник навчального відділу Оксана Зазимко звернула увагу на питання відтермінування сплати вартості навчання студентами-контрактниками у зв’язку з важкою економічною ситуацією в державі. Ректорат, розуміючи цю проблему, піде на зустріч та змінить строк сплати. Тож Станіслав Ніколаєнко доручив Сергію Кваші, навчальному відділу провести індивідуальну роботу зі студентами, враховуючи при цьому можливості кожного.
 
 
На засіданні мова йшла і про нові посадові інструкції директорів ННІ та деканів. Наразі розроблені їх проекти, які  будуть представлені для внесення пропозицій сьогодні на нараді деканів факультетів. Про це повідомив начальник юридичного відділу Андрій Бова.
 
Проректор з навчально-наукової роботи, правових та соціальних питань Володимир Курило проінформував про проведення 23 грудня наради з юристами відокремлених підрозділів університету за підсумками діяльності протягом 2014 року. Також доповів про хід підготовки до конференції, присвяченій створенню Всеукраїнського студентського волонтерського руху. Захід відбудеться 24 грудня в Будинку офіцерів в місті Києві о 12-й годині.
 
Ведуться роботи по запуску студентського радіо університету. На цьому тижні повинно розпочатися його тестування. На часі створення сітки мовлення. Про це повідомив проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку університету Андрій Кудін.
 
Голова профкому співробітників університету Ростислав Тарасенко розповів про організацію привітання дітей працівників зі святами. Новорічний ранок відбудеться 27 грудня в суботу в навчальному корпусі №1.
 
 
Перший проректор Ігор Ібатуллін відзначив позитивний ефект від конференції-конкурсу інвестиційних проектів для навчально-дослідних господарств. Запропонував найближчим часом провести другий етап цього заходу. Також Ігор Ілліч поінформував про результати роботи секції по відбору наукових досліджень. Університет подав 66 проектів, 42 з них були підтримані для фінансування на загальну суму близько десяти мільйонів гривень. 
 
Підбиваючи підсумки наради, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Зокрема, проректорам Ігорю Ібатулліну, Сергію Кваші протягом січня організувати та провести навчання з керівництвом інститутів та факультетів. Також проректор Сергій Кваша, начальник навчального відділу Оксана Зазимко мають контролювати розміщення завдань на інтернет-сторінках кафедр для студентів у разі продовження зимових канікул. А проректору Володимиру Курилу доручено перевірити стан виконання плану реалізації Закону України «Про вищу освіту» в університеті. Усі проректори повинні за окремим графіком відвідати випуски магістрів. 
 
Також були розглянуті і інші питання життєдіяльності університету.
 
Денис Рудень
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook